U kolektivnu akciju sadnje stabala pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj”, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija, pa je tako u perivoju Palače Srijem posađeno mlado stablo. “Ovom akcijom, koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, i mi želimo dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena i uređivanja okoliša u kojem živimo i radimo”, rekao je tom prigodom župan Galić.

Podsjetimo, građanska inicijativa pokrenuta je kako bi se diljem Hrvatske zasadilo što više stabala, kako bi građani ozelenili svoje sredine, pogotovo one urbane. Akcija Zasadi drvo, ne budi panj održava se 25., 26. i 27. listopada diljem Hrvatske.

Naime, cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina. Podršku sadnji drveta dali su i dragovoljni darivatelji krvi koje je župan Galić primio u Palači Srijem.