16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

10. Festival DORF – Filmski tjedan u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

f_DORF_Vinkovci-finale

Nakon Cresa, gostovanja u Puli i Primoštenu, te Ozlja, ovogodišnje DORF izdanje završava u Vinkovcima. Kao uvod u 10. DORF organiziran je i program 4. Antičke filmske večeri, u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Festival DORF održati će se u crkvi Meraja, uz gostovanja autora i proglašenje najboljeg filma u regionalnoj selekciji. Žiri u sastavu Robert Bubalo, Hana Jušić i Vedran Šuvak odlučiti će kome će pripasti nagrada koju je izradio mladi kipar Vjekoslav Filipović iz Osijeka. Također, u Vinkovcima će biti dodijeljena nagrada Klasik TV u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma, prema odluci žirija u sastavu Ines Pletikos, Marcella Jelić i Filip Meštrović.

U Vinkovcima će biti prikazan film ‘Limunovo drvo’, autora Branka Radakovića (Srbija) o kultnom bandu, te film ‘Slagalica’ makedonskog autora Aleksandra Koviloskog, o makedonskoj hip-hop sceni. Stari DORF znanci, ekipa iz Subotice okupljena oko sastava Wooden Ambulance, predstaviti će svoj film ‘Wooden Ambulance Bike Tour 2013’, koji je dijelom snimljen upravo u Vinkovcima. Nakon projekcija u petak nastupiti će indie-rock sastav Sleepyheads, u akustičnoj verziji predstaviti svoje bučne pop hitove.

Drugi dan, prije proglašenja pobjednika biti će prikazan film o reggae inovatoru, važnom producentu i kultnom glazbeniku Lee Scratch Perryju ‘Vizije raja Lee Scratch Perryja’, autora Volkera Schanera (Njemačka).

Podsjećamo da će filmski tjedan u Vinkovcima započeti već u utorak 23.8. programom 4. Antičkih filmskih večeri. Tako će u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci ljubitelji filma moći pogledati filmove ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića i ‘Bravo!’ Radu Judea, te se zabaviti uz filmski i povijesni kviz, te EDIT-Comics filmske radionice.

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 u Vinkovcima organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca, uz potporu Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

DORF PROGRAM VINKOVCI – crkva Meraja

Početak projekcija u 20:00 sati

Ulaz je slobodan

 

26.8. (petak)

Limunovo drvo

T: 70′

R:Branko Radaković, Srbija

P: Branko Radaković (2015)

Priča o kultnoj grupi Limunovo drvo koju su u Beogradu 1977. godine osnovali Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svjedočanstva brojnih poznatih novinara i glazbenika autor daje odgovor zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih srpskih bendova, ikad. Posebna poslastica su raritetni audio snimci sa njihova dva koncerta.

 

Slagalica / Sluzuvalka

T: 37′


R:Aleksandar Koviloski, Makedonija

P: Urban Institute (2015)

Zanimljiv makedonski dokumentarni/eksperimentalni o utjecajima hip hop kulture u Makedoniji. Nije klasičan dokument vremena i makedonske scene, autor postavlja pitanja i slaže mozaik u kojem je finalni rezultat i slika ovisan o strpljenju i kreativnosti. Upoznajte na zanimljiv način jednu prilično vitalnu scenu.

 

Wooden Ambulance Bike Tour 2013

T: 28′

R:Andrea Kovačević, Srbija

P: Goran Grubišić (2015)

“Za14 dana tokom kraja ljeta 2013. Wooden Ambulance duo (Goran i Rudi) ponovo na svojim biciklima, opremljeni akustičnom gitarom, perkusijama, skromnim biciklističkim umijećem kao i sa svojim diletantskim muziciranjem i pjevanjem ovaj put pokušali su osvojiti neke malo sjevernije krajeve… (Vojvodina, Slavonija, Hungary – 14 days – 11 cities – 15 concerts – 1000km)”. Naši dragi prijatelji iz Subotice dolaze na DORF s drugim lo-fi dnevnikom sa svojih biciklističkih turneja, donose dobre emocije i užitak u glazbi i životu, na najbolji način. Hrvatska premijera.

 

Akustični koncert SLEEPYHEADS (indie-rock)

 

27.8. (subota)

Vizija raja Lee Scratch Perryja / Lee Scratch Perry’s Vision Of Paradise

T: 100′

R:Volker Schaner (Njemačka)

P:Fufoo Film (2015)

Uvijek zanimljivi legendarni Upsetter, koji je zadužio ne samo reggae svemir svojim sudjelovanjem u Avanturi, ovim filmom dobio je zasluženu posvetu. Autor je više od 10 godina pratio i pokušao proniknuti u tajnu, a vi procijenite koliko je uspio u tome.Hrvatska premijera.

 

Proglašenje pobjednika DORF 2016

Dodjela nagrade Klasik TV za razvoj glazbenog scenarija 2016

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno