9 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Mato Džalto novi je stari ravnatelj Ekonomske škole u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Novi stari ravnatelj Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima je profesor kineziologije Mato Džalto. Protukandidati su bili vjeroučitelj Josip Džakula i psiholog iz OŠ Ivana Mažuranića Robert Kovačević, koji je, neslužbeno doznajemo, jučer povukao kandidaturu premda je njegov program danas bio prezentiran.

Ishod glasovanja bio je 4:3 tri u korist Džalte, a povjerenje je već unaprijed imao od tri predstavnika kolektiva i jednog člana Vijeća roditelja, čiji glas je danas prevagnuo. Predstavnici osnivača, danas su bili suzdržani što bi se moglo protumačiti nepisanim pravilom, ali tzv. tihom podrškom kolektivu koji je velikom većinom stao uz dosadašnjeg ravnatelja i otvorio mu put za novi mandat nakon kojega će, kada dođe vrijeme, ravnatelj u mirovinu. Telefonski smo Matu Džaltu kontaktirali neposredno nakon konačnog ishoda.

„Velika je odgovornost pred nama u narednom razdoblju. Djece je sve manje, pa ćemo u suglasju s osnivačem morati razmišljati, s jedne strane, o novim smjerovima i prilagodbi izazovima modernog vremena, s druge strane, jako važno, o radnim mjestima u školi. Puno je ozbiljnih i odgovornih odluka pred nama u narednih pet godina u organizaciji suvremenog načina nastave”, izjavio je zahvalivši svima na povjerenju te dodao kako od tekućih radova slijedi žurna izmjena sjenila na prozorima škole za što je osnivač, Vukovarsko-srijemska županija dala suglasnost i odobrila sredstva.

Sada još proceduralno slijedi 14 dana u kojima je dana mogućnost žalbe nakon kojega, ako situacija ostane nepromijenjena, ministar obrazovanja treba potvrditi današnju odluku i izbor Školskog odbora.



Podsjetimo, travanjski izbori poništeni su jer je prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti.

Prema statutu škole, ravnatelja na mandat od pet godina većinom glasova bira Školski odbor kojeg čini tri predstavnika osnivača odnosno Vukovarsko-srijemske županije, jedan predstavnik Radničkog i dva Nastavničkog vijeća.

Osnivač je  međuvremenu odlučio zamijeniti stare predstavnike novima Jakobom Belićem, Benediktom Draškićem i Alenkom Paradžik. Davorka Marojević, Andrijana Hajduković i Zrinka Bogatić članice su izabrane od kolektiva dok je predstavnik Vijeća roditelja Zoran Goman.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno