3 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Večeras oko 20 sati pala stranica za samopopisivanje

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u RH 2021. godine samopopisivanjem, do danas u 15 sati, uspješno je popisano više od 1.326.000 građana, priopćio je Državni zavod za statistiku.

Kako je poznato samopopisivanje je predviđeno danas do ponoći, a sutra počinje druga faza popisa, odnosno izlazak popisivača na teren.

Večeras je, međutim, najvjerojatnije zbog velikog pritiska građana koji su čekali zadnji trenutak, oko 20 sati pala web stranica za popisivanje.  Povremeno stranici se može pristupiti, ali se i dalje ruši, a kada se i otvori samopopisivanje se ne može dovršiti i javlja grešku.



Iz Državnog zavoda za statistiku za sada se nisu  očitovali o problemu.

U drugoj fazi, terenskom popisivanju, od sutra, 27. rujna do 17. listopada na teren izlazi nešto manje od 8000 popisivača, koji će obaviti osobni intervju s onima koji se nisu samopopisali odnosno uzeti kontrolnu šifru od kućanstava koja su se samostalno popisala na portalu e-Građani.

Ako se dogodi da do 17. listopada ne budu popisane sve jedinice, razdoblje popisivanja će se produžiti do 29. listopada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno