Od 12. Rock Marinfesta dijeli nas još samo 17 dana, i manje više je sve znano što nas očekuje u petak 27. prosinca u Vanilla Clubu. Ipak, podsjećamo vas kako će se press konferencija održati prekosutra, u četvrtak 12. prosinca u Centru kulture Walkow.
Ulaznice po cijeni od 40,00 kn i dalje možete kupiti u Medusi (Hansa Dietricha Genschera 2), Jazz (Trg dr. Franje Tuđmana 2), Rock clubu Saloon 1 (Glagoljaška 15), rockabilly baru Hang Loose (Bana Josipa Jelačića 135a) i Centru kulture Walkow (Hansa Dietricha Genschera 23c). Na dan koncerta ulaznice će stojati 60,00 kn.
A nakon što smo vam detaljnije predstavili Jaleta, AnteBiotika, Krešu Bengalku i the Karambol ovaj tjedan je rezerviran za legendarnu Septicu…
Septica i Branko Uvodić, 2019. | Foto: Zolja
SEPTICA
Ova metro-sado-gay-porno skupina antifašista djeluje od 23.12.2003. godine i njeguje ljubav prema lakim notama, narodnoj nošnji, navijaštvu, oružju, poljoprivrednim alatkama, zlatovezu, transvestiji, nizozemskom kormilu, duplom nizozemskom kormilu, strančarenju, lovu i domoljublju te piciginaštvu.
Pjesme su im pretežito hrvatsko-euroskeptičkog i ognjištarskog karaktera s natruhama patrijarhalnih nazora i nabožnog ozračja, a u kojima se redom nabrajaju dijelovi domovine i njihove karakteristike…
Septica je ustvari više nego osebujan vinkovački glazbeni sastav kojega su osnovali Milan Lazarević Zolja i crtač stripova Dubravko Mataković pod umjetničkim imenima Bumushku Kushlu i Govnar Smrti. Nakon nekoliko demo snimki i brojnih nastupa, Septica potpisuje ugovor s Aquarius Recordsom pa 2006. godine objavljuju prvi studijski album “Septica”. Godinu kasnije, opet za Aquarius, izbacuju live album “Jebemti mater (uživo iz KSET-a)”, a tri godine kasnije tu je i album “Klub usamljenih srdaca narednika Pedera” (Croatia Records).

Septica je u svom glazbenom izražaju dosta šarena, od death metala do rapa i rocka pa im je teško odrediti žanr kojim se bave, no jedno je sigurno, smisla za duhovito im sigurno ne nedostaje.
Septica trenutno radi na novom materijalu u posve drukčijem izdanju od onoga na koji smo ih do sada imali prilike upoznati a band trenutno čine Dr. Kuća, Eva je Umoran, Finfon Prikopričitelj i DJ Saučešće, a Stanoviti Ićo…