13 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Osigurana prehrana za učenike koji nisu obuhvaćeni projektom „Užina za sve VI”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Između Vukovarsko-srijemske županije i 18 osnovnih škola danas su u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru potpisani ugovori s kojima je osigurana prehrana za učenike koji nisu obuhvaćeni europskim projektom „Užina za sve VI”. Ugovore su potpisali ravnatelji i župan Damir Dekanić.

Vrijednost ugovora je više od 2 milijuna i 300 tisuća kuna koje Županija i ove godine izdvaja iz svoga proračuna za ovu namjenu.

Tako će u tekućoj školskoj godini Županija financirati prehranu za 2674 učenika iz 18 osnovnih škola, a cijena obroka po učeniku iznosi 5 kuna i 47 lipa.


“Projekt “Užina za sve” bio je limitiran, a potrebe su bile veće. Županija izdvaja dodatna sredstva za one koji zadovoljavaju kriterije. Nažalost, nije moguće financirati sve”, istaknuo je Damir Dekanić.

Kriterij je, pojasnio je  v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović, bio dječji doplatak, a ove godine su takva djeca bila u većem broju.

Ovaj projekt, moglo se čuti, od iznimnog je značaja za roditelje kojima financiranje obroka predstavlja financijsko olakšanje, a prehrana je financirana od 1. listopada i traje 158 dana. Za iduću godinu je najavljena i moguća drugačija raspodjela te svakako nastavak financiranja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno