31 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

125 godina nuštarskog DVD-a

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

DVD Nuštar večeras je održao obljetničku 125. Redovitu godišnju skupštinu. Riječ je o jednom od najstarijih vatrogasnih društava u Hrvatskoj uopće, koje je od osnutka davne 1893. godine kontinuirano radilo i napredovalo da bi u Domovinskom ratu bila uništena sva imovina društva. Zahvaljujući ponajprije entuzijazmu samih vatrogasaca, te uz pomoć lokalne uprave i donatora, nuštarski vatrogasci danas se mogu pohvaliti zgradom Vatrogasnog doma, koja je jedna od najljepših i najuređenijih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a i opremljenost je dovedena na prihvatljivu razinu. Na današnjoj Skupštini teme su bile rad u prošloj i planovi za ovu godinu.

“U prošloj godini imali smo 40 intervencija među kojima 16 požara na otvorenom prostoru, 8 na objektima i 1 na automobilu dok su ostalo tehničke intervencije i usluge poput pranja cesta i slično. Općina Nuštar prati nas financijskim sredstvima onako kako je zakonom propisano. Opreme imamo dosta, a u ovoj godini nadamo se još jednom navalnom vozilu. U suradnji s Vatrogasnom zajednicom VSŽ trebalo bi stići iz Austrije. To bi bilo već treće vozilo pristiglo na taj način pa ćemo jedno od dva prethodna, sukladno praksi koju kod doniranja imaju Austrijanci, prepustiti nekom drugom DVD-u”, istaknuo je predsjednik DVD-a Nuštar Ivan Čeple. 

Članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Nuštar redovito jednom tjedno imaju teorijsku i praktičnu nastavu koju drže članovi časnici i časnici I. klase, a posebno intenzivan i dalje je rad s djecom i mladeži. Izuzetne rezultate postiže ženska mladež. Djevojke su već pet puta bile prvakinje Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice te su za nagradu sudjelovale na međunarodnim natjecanjima u inozemstvu. Njihov odabir do sada je uvijek bila Austrija gdje su predstavljale svoje društvo, Vatrogasnu zajednicu VSŽ i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, te redovito bile najbolje među gostujućim ekipama iz drugih država.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno