14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

14. Konjički maraton „Kukuruzni put” Vukovar – Nuštar 2021.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Povodom 30 godina bitke za Vukovar i 30 godina obrane Nuštra u okviru programa Dani obrane i Dani Općine Nuštar  po četrnaesti put bit će održan Konjički maraton “Kukuruzni put” Vukovar – Nuštar 2021.

Ovaj maraton pokrenut je u znak zahvale i sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje koji su bili sudionici obrane grada Vukovara i općine Nuštar i sjećanja na tzv. Kukuruzni put – put spasa kojim se dopremala humanitarna i vojna pomoć te izvlačili ranjenici, koji je bio jedina veza okruženog Vukovara sa slobodnim područjem Republike Hrvatske.

Organizator 14. Konjičkog maratona „Kukuruzni put” Vukovar – Nuštar 2021.“ je Konjički klub „Satir“ iz Vinkovaca.

Okupljanje sudionika je u 12,30 sati na Lušcu u Vukovaru, a za 13,30 sati najavljen je polazak prema spomen kapelici na “Kukuruznom putu“. Nakon polaganja vijenaca nastavlja se trasom Bogdanovci – Marinci – Nuštar, uz kratkotrajna zaustavljanja u središtu Bogdanovaca i Marinaca.

U 17 sati je doček u središtu Nuštra gdje će, nakon postrojavanja jahača na Trgu dr. Franje Tuđmana, vijenci biti položeni kod Spomenika obrani Nuštra.

U ovogodišnjem konjičkom maratonu se očekuje sudjelovanje oko 60-tak jahača iz konjičkih klubova i konjogojskih udruga s područja Vukovarsko-srijemske županije uz pomoć i podršku Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Općine Nuštar i Grada Vukovara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno