Foto: Motörhead/Steamhammer press
Na današnji dan 15. svibnja 2000. godine legendarni band Motörhead su u novi milenij ušli objavom svog 15. studijskog albuma nazvanim “We Are Motörhead“, u ediciji kuće Steamhammer.
Album je uglavnom dobio pozitivne kritike, u kojima je isticana pomalo iznenađujuća i ignorirana renesansa Lemmyja Kilmistera i Motörheada započeta albumom “1916” iz 1991. godine. Njegov nešto slabiji nasljednik “March ör Die” je mogao dovesti do zaključka kako je “1916” bio možda slučajnost, no zanemarena je činjenica kako je nastao u vrlo turbulentnom razdoblju za band, pogotovo za Lemmyja kojega je teško pogodio Animalov odlazak iz banda.
Međutim, Motörhead su tada snimili nekolicinu kvalitetnih albuma za manje diskografske kuće poput albuma “Bastards”, “Sacrifice” i fantastičnog “Overnight Sensation”. Sva tri navedena albuma bila su začudno dosljedna, skladani i odsvirani u klasičnom Motörheadovom stilu. Skupina se opet malo poskliznula na “Snake Bite Love” iz 1998., ali su, srećom, zajurišali u novo tisućljeće u savršenoj formi. “We Are Motörhead” čuva visoki standard drugog desetljeća banda i bez imalo teatralnosti s brzinom (osim u uvodnoj skladbi “See Me Burning”), prljavi stav, koji je uvijek bio prisutan na njihovim najboljim radovima potpuno je očuvan. Ponovno kao trio, Kilmister i društvo donijeli su čvrsti, žestoki set pjesama koje su i dobro odsvirane i tipične za Motörheadov odavno utvrđen zvuk.”
Album sadrži obradu pjesme “God Save The Queen” Sex Pistolsa, za koju su Motörhead snimili odličan spot na vrhu londonskog Poutmaster autobusa s otvorenim krovom. U dokumentarcu “The Guts and the Glory” Lemmy je izjavio: “.. mislim da je “We Are Motörhead” zaslužio više pohvala nego što ih je stvarno dobio…”
Motörhead su u stvaranju ovog albuma djelovali kao finalni trio (od 1996. godine) u postavi Lemmy Kilmister (bas i vokal), Phil Campbell (gitara) i Mikkey Dee (bubanj).
Joe Petagno autor izvrsne naslovnice, album je snimao Bill Cooper u njemačkom studiju Karo te u kalifornijskom American Recordersu a produkcijom su se bavili Bob Kullick, Bruce Bouilet, Duane Baron i sam band.
Popis pjesama: 1. See Me Burning | 2. Slow Dance | 3. Stay Out Of Jail | 4. God Save The Queen | 5. Out To Lunch | 6. Wake The Dead | 7. One More Fucking Time | 8. Stagefright/Crash & Burn | 9. (Wearing Your) Heart On Your Sleeve | 10. We Are Motörhead