8 C
Vinkovci
Nedjelja, 28. travnja 2024.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Projekt aglomeracije ušao je u završnu fazu i u Zvonarskoj ulici. Nakon brojnih problema i iznenadnih situacija na koje su nailazili radnici na terenu, napokon su krenuli radovi na asfaltiranju koje bi, najavljeno je danas, trebalo biti gotovo već sutra ako vremenske prilike to dozvole.

„U ovoj ulici sada imamo izgrađenu kompletnu komunalnu infrastrukturu, uz novu kanalizacijsku mrežu izgrađen je i sustav oborinske odvodnje, a na proljeće nas očekuje i uređenje pješačkih staza koje se moraju iznivelirati, kako bi u potpunosti bila bolja i kvalitetnija”, rekao je na radilištu danas gradonačelnik Ivan Bosančić.

U Zvonarskoj ulici radovi su zbilja dugo tekli, a nije to ni čudno s obzirom na prepreke koje su se nerijetko pojavljivale, poput primjerice pronalaska rimskog sarkofaga ili današnjeg puknuća cijevi u jednom dijelu ulice.

„Dugo je trajalo i svaki put koristim priliku da se ispričam našim sugrađanima. Međutim, mislim da će sada ovo biti sigurno jedna od ljepših ulica. Prije dvije godine jedan dio ulice je bio uređen od strane Hrvatske ceste, sada ćemo srediti ovaj preostali dio i u konačnici dobiti cijelu ulicu na onakav način kako je to primjereno, osobito jer podnosi veći automobilski i kamionski promet”, dodao je Bosančić.



Radovi u Zvonarskoj dio su projekta aglomeracije, no jedan dio uređenja financira se iz gradskog proračuna, iz Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada.

„Duljina dijela koji se asfaltira je 350 metara, a Grad Vinkovci je uložio dodatnih 110 tisuća kuna, najviše na uređenje ove jedne strane ulice gdje smo podignuli rubnjake kako bi se projekt sigurnije odvijao. Prilagodili smo i pješačke prijelaze osobama s invaliditetom”, pojasnio nam je pročelnik Marko Dujmić.

U sklopu projekta Aglomeracije za urediti su ostale još tri ulice – Zalužje, Vatrogasna i dio Ulice Dragutina Žanića Karle.

Znači li to da će do nove godine projekt Aglomeracije biti gotov?

„Tako je planirano, mi se nadamo da hoće, ali sve ovisi o vremenskim prilikama. Ako bude kiše, nažalost nema asfaltiranja i morat ćemo se malo strpjeti, ali nadamo se kako ćemo ipak uspjeti sve završiti”, odgovara Dujmić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno