10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

18. Križni put za mlade 16. ožujka od Nijemaca do Lipovca

Više od autora

- vl promo-

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine u korizmi organizira 18. Nadbiskupijski križni put za mlade koji će biti održan 16. ožujka pod geslom „S Marijom za križem”. Križni put krenut će ispred župne crkve u Nijemcima, a završetak je predviđen u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu.

Mladi će se kretati na relaciji dugoj oko 13 km od  Nijemaca, preko Podgrađa, Apševaca pa sve do Lipovca. Kako je najavljeno, dolazak i okupljanje će biti od 10 do 10:30 ispred crkve sv. Katarine, djevice i mučenice u Nijemcima, a euharistijsko slavlje bit će po završetku Križnoga puta u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu oko 15 sati.

Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće i nešto za piće te samo najnužnije stvari za koje misli da će mu toga dana biti potrebne. Stvari treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Isto tako, treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i rukama jer to stvara poteškoće u hodu, a dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću, savjetuju iz Đakovačko-osječke nadbiskupije.


“Mladi ne smiju nositi alkoholna pića, a tijekom hodočašća nije primjereno koristiti slušalice za glazbu, pušiti i neprimjereno se ponašati”, dodaju napomenuvši kako će svećenici  koji će hodati zajedno s mladima biti na raspolaganju za ispovijed.

Mladi se za sudjelovanje trebaju prijaviti u svoje župe, a župnici prijave trebaju proslijediti Uredu za pastoral mladih do srijede, 13. ožujka 2024. godine i to putem telefona 031/253-932 ili e-maila mladi@djos.hr.

FOTO: Facebook Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno