15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Sutra na svim kioscima novi broj Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jesen je stigla, dunjo moja, a s njom nove teme i pregršt događanja koje ovaj grad većini građana čine ugodnim mjestom za život.

Za čitatelje Vinkovačkog lista koji s petkom iznova stiže na budice i ostala prodajna mjesta s novinama, izdvajamo.

ZATVORENA TRŽNICA

Nema više hladnoće za prodavače na vinkovačkoj tržnici koja u zatvorenom dijelu gotovo pa je popunila prostor. Reprezentativan prostor za kavu pri slučajnom susretu prijatelja i poznanika već prima prve goste. Razgovarali smo s kupcima i prodavačima.

NA LJETO AMBULANTA U NOVOM SELU

Dugoočekivani prostor ambulante u zapadnom dijelu grada osigurava Vukovarsko-srijemska županija, a u njemu su predviđen liječnik, zubar, ljekarna kao i dva kadrovska stana. Predstoji opremanje i useljenje.

SIGURNOST NA VODI – NOVI CIKLUS

Nastavlja se program namijenjen djeci završne godine vrtića, a ove godine sudjelovat će njih osam. Suradnjom Grada Vinkovaca, Vinkovačkog plivačkog kluba i GD Crkvenog križa Vinkovci, glavnog donatora projekta, 230 mališana oslobodit će se straha od vode i vrlo vjerojatno naučiti plivati. Impresivna je brojka od 17 000 predškolaca koji su proplivali zahvaljujući dugogodišnjem projektu.

“DOSADAN SI KAO STJENICA!”

Invazijom ovih insekata u dijelovima Hrvatske, potražili smo odgovor struke na u narodu uvriježeni frazem. Kakva je situacija na našem prostoru i kako se sačuvati od nepodnošljivih insekata bezopasnih za zdravlje, saznali smo u Veterinarskoj stanici.

22. LISTOPADA – MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O MUCANJU

Naš kolega novinar Ante Galić otvoreno s čitateljima Vinkovačkog lista dijeli osobno iskustvo poremećaja u govoru i sve one male pobjede kojima je uspješno svladao barijere u glavi. Kruna je svakako rad u mediju. Tko ga ne poznaje, nikada ne bi ni pomislio da muca, a kada u eteru “namiriše frku”, uskoče kolege s podrškom pa nelagoda izostaje. I sam se nasmije na svoj račun.


BERBA JABUKA NA BORINCIMA

U tvotnici Vinka do kraja studenoga očekuju urod od 3000 tona koji odlazi i u preradu, a za razliku od nekadašnjih 1000 berača, danas ih je stotinjak angažirano na sezonskom poslu.

PREDSTAVLJAMO

Vinkovačka Abelo destilerija i simpatični supružnici Babić lansirali su pet vrsta domaćeg jina, a zvijezde su Zlatni gin i onaj sa šljokicama koji svijetli u mraku. Imamo sjajnu priču!

SLAVONSKI PUTUJUĆI teATAR

Upoznali smo ih kao zaljubljenike u kazališni amaterizam izabrane na castingu za svečanost otvorenja 58. Vinkovačkih jeseni. Toliko su se saživjeli međusobno da su odlučili postati trupa povezujući svoj rad i druženje u Udrugu Slavonski putujući teATAR koja će njegovati pučki teatar, a da rado primaju nove članove potvrđuju pozivom na casting za novu predstavu.

U VINKOVCIMA OTVORENJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2023.

Nek’ ti riječ ne bude strana(c), ovogodišnji slogan Mjeseca hrvatske knjige 2023. (15. listopada – 15. studenoga) kojeg je otvorila ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek u novom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, jednoj od posljednjih u Hrvatskoj obnovljenih nakon Domovinskog rata i među najljepšima u Europi. Pod nazivom Književnost bez granica posvećen je jezičnim magovima, prevoditeljima.

80 GODINA VPK

Velika fešta sprema se u subotu povodom proslave 80. rođendana Vinkovačkog plivačkog kluba, najstarijeg u dijelu Hrvatske istočno od Zagreba. Ususret proslavi donosimo priču koja je počela na kupalištu “Marica”, preko Barutane do toliko željenih zatvorenih bazena.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno