2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

2. Jesenska metamorfoza “Vodomar” na izletištu Sopotac u Nijemcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore pod vodstvom Blaženke Omrčanin u Nijemcima, drugu godinu za redom, priređuje izložbu cvijeća pod nazivom “Jesenska metamorfoza – Vodomar”.

FOTO: Magdalena Kahlina

Otvorenje je zakazano za danas u 13 sati na izletištu Sopotac, a trodnevna manifestacija pod pokroviteljstvom Općine Nijemci, jedinstvena na ovim prostorima, završava u nedjelju.

“Tema je ptica Vodomar, pun predivnih kolorita različitih nijansi narančaste, plave, sive i bijele boje, pravi izazov za raditi. Koristit ćemo cvijeće u zadanim bojama, a koliko instalacija će nastati, to se nikada ne zna. S kolegama iz vinkovačkog ceha pripreme već traju. Prikupljala se suha trava, a iskoristit ćemo, nažalost, i moment olujnog nevremena uz grane suhog srušenog drveća i nosače panoa za naše instalacije”, najavila je Blaženka.FOTO: Magdalena Kahlina
FOTO: Magdalena Kahlina

Posebnost, osim u temi, ogleda se u većem odazivu samih sudionika koji stižu iz cijele Hrvatske, održavanju međunarodnog natjecanja učenika cvjećara, radionicama za djecu i aukciji aranžmana u nedjelju čiji prilog ide u dobrotvorne svrhe za liječenje dječaka Ivana Mesića iz Gradišta. Cvjećari su jako zahvalni Općini jer ovom izložbom pokazuju svoju kreativnost na drugačiji način nego je to u cvjećarnicama.

“Nekakvim predmetima damo novu dimenziju i funkciju u odnosu na njihov prijašnji oblik. Reakcije svih onih koji su lani posjetili izložbu su vrlo pozitivne. Ove godine očekujemo još više posjetitelja jer je i više sadržaja”, najavljuje naša cvjećarka.

FOTO: Magdalena Kahlina
FOTO: Magdalena Kahlina

Šveđani, Talijani, Slovenci, učenici iz Srbije dolaze na međunarodno natjecanje, s gastro-ugostiteljskom ponudom predstavlja se Srednja strukovna škola Vinkovci, za cvijeće u kosi zaduženi su frizeri, a cijelo vrijeme uz cvjećare bdiju učenici i profesori Poljoprivredne škole koji su im na raspolaganju. Jedna divna sinergija ljepote zajedništva povezane u cvijeće prirode kojom su okruženi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno