14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

25 autora za 25 godina HDLU Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Art Club Vinkovci je mjesto gdje stanuje umjetnost, to svi znaju, a kao završni događaj u sklopu Art tjedna u prostorijama kluba organizirana je izložba „25 godina s vama HDLU Vinkovci”. Riječ je o izložbi od 25 slika koju su, svaki po jednu, dostavila 25 člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci koje je osnovano 1999. godine i slavi 25 obljetnicu. HDLU Vinkovci broji 59 članova i još njih 20 iz drugih država koji imaju počasna članstva.

„Okupljamo najveći broj umjetnika od Vinkovaca, Otoka, Tordinaca, Nuštra, Privlake i tako dalje, a imamo zajedničke izložbe u Puli, Szigetvaru i Pečuhu. Sve to spada pod naš opus, a organiziramo i od dva do osam događaja godišnje. Pa se tako nakupilo u 25 godina dosta događaja i nadam se da možemo pokazati i dokazati da umjetnici, ovdje u našem gradu, djeluju u kontinuitetu”, poručuje Marko Lončar, potpredsjednik HDLU Vinkovci i ističe kako im je želja napraviti izložbe da svaki član društva bude zastupljen na jednoj velikoj izložbi, ali im za to nedostaje prostora, no i za to imaju rješenje, a to je izložba na otvorenom koju bi mogli realizirati nagodinu.

Cilj je bio da svaki od 25 autora dostavi sliku po kojoj je prepoznatljiv odnosno da kada pogledate sliku znate tko je njen autor bez da pročitate potpis. Na izložbi „25 godina s vama HDLU Vinkovci” zastupljene su sve tehnike od reljefa u drvetu, grafika, ulja na platnu, suhog pastela, a za izložbu možemo reći kako je ona retrospektiva djelovanja HDLU Vinkovci.Potpredsjednik Marko Lončar nije propustio priliku zahvaliti Gradu Vinkovci što od osnutka društva, pa do dan danas, uvijek prati njihove događaje i uvijek ih podržava. U ime gradonačelnika Ivana Bosančića izložbi je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za investicije, fondove EU i imovinu Katarina Vučić.

„Željela bih čestitati 25 godina HDLU Vinkovci i zahvaljujem im na svim njihovim dosadašnjim manifestacijama, događanjima koji su odradili za naše građane i čestitamo im na ovoj divnoj izložbi. 25 umjetnika u različitim tehnikama, koji su napravili ove divne umjetnine, su zaista njihov, ali također i naš ponos. Svi skupa možemo biti ponosni na njih što ih imamo u našem gradu i što svako malo uljepšavaju događanja unutar našeg grada”, zaključila je Vučić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno