17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

26. Moson model show: Zlatna medalja i posebna priznanja za Igora Ujakovića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Aero klub „Fenix“ Cerić sudjelovao je na 26. Moson model showu – Hungary 2024. Natjecanje poznato kao neslužbeno Svjetsko prvenstvo u maketarstvu održana je od 19. do 22. travnja u mađarskom gradu Mosonu, blizu Slovačke granice.

“Fenix” je s ostalim hrvatskim maketarskim klubovima predstavljao našu zemlju, a ove godine sudjelovale su ukupno 52 države iz cijeloga svijeta odnosno sa svih kontinenata osim Antartike.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se: Darko Krajinović, Mate Rapčan, Mato Barišić, Igor Ujaković, Stjepan Bartolović, i Dragoljub Savanović u seniorskoj konkurenciji i Damjan Krajinović u juniorskoj konkurenciji.

IPMS Mađarska (International Plastic Modellers’ Society Hungary), iskazao se kao izvrstan organizator ovako zahtjevne manifestacije na kojoj je nastupilo preko 900 natjecatelja s ukupno 3.178 maketa, što je do sada daleko najveći broj prijavljenih maketa u povijesti ovakvih natjecanja. Konkurencija je bila izuzetno jaka i posao sudaca nije bio nimalo lagan.  Sudački timovi bili su nacionalno različiti i sastavljeni od vrhunskih maketara, a imali su pune ruke posla (suđenje je trajalo u subotu cijelo popodne, cijelu noć i nedjelju dopodne). Kao i na svim natjecanjima popratni dio bila je maketarska burza s pregršt proizvođača i izvanrednom ponudom svega što se tiče maketarstva“, ističu u AK “Fenix”.


A kada je o natjecanju riječ vrijedni rezultati za maketare “Fenixa” nisu izostali ni ovaj put.

Zlatnu medalju za Aero klub „Fenix“ Cerić osvojio je Igor Ujaković za maketu broda „USS Gambier Bay“, a pripala mu je i posebna nagrada organizatora natjecanja i specijalna nagrada za jedrenjak „Royal William“.

Ovo je drugi nastup Aero kluba „Fenix“ Cerić na Svjetskom prvenstvu s kojeg se nije vratio praznih ruku. Kontakti s natjecateljima iz drugih država i ove godine su bili vrlo intenzivni, a podijeljeno je puno naljepnica amblema klub, što je izuzetna promocija Hrvatske, općine Nuštar i našeg kluba“, ističu u “Fenixu”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno