Sjećajući se 1. veljače 1990. godine, kada je u Ceriću održana jedna od prvih osnivačkih skupština HDZ-a na području Vukovarsko-srijemske županije, Temeljni ogranak HDZ-a Cerić večeras je obilježio 29. obljetnicu osnutka. Okupljenim članovima, među kojima i utemeljiteljima stranke u Ceriću, obratili su se Ivan Nedoklan, predsjednik TO HDZ-a Cerić, saborski zastupnik Stevo Culej, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak.

Sve što je, moglo se čuti, u Ceriću učinjeno po povratku nakon mirne reintegracije, svi kapitalni projekti koji su uspješno ostvareni, ostvareni su pod vodstvom HDZ-a. Nitko drugi, istaknuto je, naprosto nema toliko snage, znanja, ljudske infrastrukture, a napose ljubavi prema Ceriću, da bi iznio tolike projekte.

Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak ovom je prilikom pozvao članstvo na povjerenje i zajedništvo kao temelj za stabilnu stranku, koja je danas najveća snaga u Hrvatskoj. “O nama ovisi kakvo će biti ozračje. Ako smo jedni uz druge i ako imamo povjerenje u vodstvo stranke, ako imamo povjerenje i znamo što hoćemo, onda i ljudi oko nas nama vjeruju i zbog nas glasuju za HDZ. Zato se moramo dobro organizirati i već sada na ovim europskim izborima pokazati da je najveća snaga u Hrvatskoj naša stranka, da imamo vjerno članstvo i HDZ ne može izgubiti ni jedne izbore ako smo mi odlučni, ako smo zajedno, a ja se nadam da ćemo na svim ovim sljedećim izborima biti odgovorni prema sebi, prema svojoj djeci i prema budućnosti, prema Hrvatskoj za koju su mnogi dali svoj život” istaknuo je Čuljak, jedan od utemeljitelja cerićkog HDZ-a.