U organizaciji Ženskog poduzetničkog centra održan je 4. Kongres poduzetnica u Zagrebu. Ovaj Kongres je najveći poslovni skup žena u biznisu jugoistočne Europe u ovom dijelu svijeta, te je stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, kao i podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.

Ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Misija Centra je ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Ovogodišnji kongres održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Kongres je otvorila pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, a na njemu su u brojnim panelima sudjelovali stručnjaci iz različitih područja društvenog života.

Vukovarsko-srijemska županija je jedan od sponzora Konferencije, a ispred Županije na Konferenciji sudjelovala je voditeljica projekta u UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Magdalena Parat.