28 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Na prvoj edukaciji za male iznajmljivače smještaja 30 polaznika

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo organizirala je danas edukaciju za male iznajmljivače početnike i one koji to tek žele postati. Organizacijom iste želi se podići kvaliteta pružanja usluga u turizmu privatnih iznajmljivača.

“Zajedno s kolegama iz ostalih turističkih zajednica s područja naše županije organizirali smo ovu edukaciju i riječ je o prvoj edukaciji ovoga tipa u Vinkovcima. S obzirom na to da smo uočili interes, ali i da postoji i potreba, jer Vinkovci do prije nekoliko godina nisu imali niti jednog registriranog privatnog iznajmljivača, a danas ih imamo oko petnaest, kao i onih koji to žele postati i sigurno im neće škoditi edukacija ovog tipa.”, rekla nam je direktorica Turističke zajednice Martina Matković.

U trosatnoj edukaciji iznajmljivači su se upoznali s konkretnim, sažetim i korisnim informacijama kao što su priprema smještaja za iznajmljivanje, prezentacija objekta, načini oglašavanja, komunikacija s gostima, upravljanje komentarima, kao i s administracijom privatnog smještaja Edukaciju je održala Ana Marija Čikareli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo.

Interligo je prvo i jedino savjetovalište za iznajmljivače na području Republike Hrvatske čiji predavači sustavno održavaju edukacije i savjetovanja za male iznajmljivače. “S obzirom na to da je edukaciji nazočilo dosta ljudi koji još nisu iznajmljivači, ali to planiraju postati, kao i oni koji se već bave poslom prilagodili smo je i jednima i drugima. Zbog ovih koji to tek planiraju postati prikazali smo čitav proces pripreme, a za one koji su u poslu obradili smo temu smještaja prilagođenog baš za turizam, način prezentacije i oglašavanja za vrstu gostiju koji dolaze.”, rekla je Ana Marija Čikareli.

Edukaciji je nazočilo 30 polaznika, a svi polaznici dobili su certifikat o završenoj edukaciji, kao i primjerak tiskanog izdanja časopisa “Apartman Plus”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno