9 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

6. rođendan kampanje -“Čitaj mi!” i Međunarodni dan dječje knjige

Više od autora

- vl promo-

“Čitaj mi!” je prva nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je 2. travnja 2013. godine povodom Europske godine čitanja naglas pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Međunarodni dan dječje knjige obilježen brojnim aktivnostima slavi se kao njen rođendan.

Tijekom kampanje informacije o dobrobitima čitanja djeci od rođenja roditelji mogu dobiti u svakoj knjižnici te u domovima zdravlja i rodilištima u kojima su postavljeni informativni plakati i letci, a u nekim pedijatrijskim čekaonicama i dječjim odjelima i male libroteke sa slikovnicama. Cilj je potaknuti roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Jednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci uz potporu Hrvatskog čitateljskog društva, Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade HKD-a, UNICEF-a, gradskih ustanova i volontera organizira 6. rođendan ove kampanje “Čitaj mi”.Proslava će biti održana 6. travnja s početkom u 10:30h u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci. Program će voditi Mario Perković, klaun Darko. Za Vas su pripremili pregršt lijepih iznenađenja : bećarac dobrodošlice, Danas čitamo svi – mali i veliki, mjuzikl “Pepeljuga”, izložbu “Od rođenja u srce te nosim”, rođendansku tortu i svjećice, druženje s likovima iz bajki, ples i pjesmu, puno, puno slikovnica, i za kraj jedno veliko iznenađenje. Dođite, podržite kampanju i proslavite ovaj važan događaj.

Ako imate određena znanja, vještine, profesionalna iskustva i/ili jednostavno vremena, koje biste željeli posvetiti promicanju pismenosti, javite se i volontirajte.

Opširnije o događaju na poveznici. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno