Biciklistički klub Srijem i ove godine organizira Vjerski cikloturizam koji će u nedjelju, 2. lipnja, biti održan šesti put. Do sada je za ovo vozočašće iskazan iznimno velik interes ljubitelja biciklizma, a velik odaziv očekuje se i ove godine.  

Prvih pet godina održavanja Vjerskog cikloturizma, početak rute bio je u Vukovaru, a cilj Ilača. Ove godine cilj je isti, no vozočašće će započeti u Vinkovcima te je samim time i okupljanje na dobro znanom mjestu, parking kod hotela  Slavonija. Biciklijada kreće u 15 sati, pa se mole svi biciklisti da se okupe nešto ranije prije samog početka. Kao i do sada, sve sudionike očekuje kratki odmor na pola puta između Vinkovaca i Ilače uz osvježenje.

Ruta uključuje vožnju od Vinkovaca preko Mirkovaca pa dalje “Ininim putem” sve do Đeletovaca, nakon čega slijedi vraćanje na državnu cestu D46 sve do Ilače. Dolazak u Ilaču predviđen je prije 17h, odnosno pred svečanu misu te posvetu biciklista i njihovih prometala. Nakon svete mise uslijediti će besplatna večera za sve sudionike te druženje.

Bitno je naglasiti kako vožnja neće prelaziti prosjek kretanja od 18-20 km/h te će se odvijati uz policijsku pratnju. Isto tako, uz bicikliste će se kretati i logistička potpora, odnosno vozilo koje će biti na dispoziciji svim “unesrećenim” sudionicima. Duljina rute iznosi 60 kilometara.

Kotizacije, kao i do sada, nema, a organizatori mole da svoj dolazak potvrdite na telefonski broj 098/182-3378 (Mario) ili na e-mail adresu: bksrijem@gmail.com, kako bi se mogao znati točan broj sudionika koji sudjeluje u samom događaju.

Važno je napomenuti i kako za sve sudionike biciklijade mlađe od 16 godina OBAVEZNO je nošenje kacige. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.