7 C
Vinkovci
Petak, 29. ožujka 2024.

Portal sportalo.hr pokrenuo zanimljivu akciju odabira najbolje himne klubova Slavonije i Baranje

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Slavonski sportski portal sportalo.hr čiji je idejni začetnik i osnivač Petar Čuljak pokrenuo je u ovo vrijeme epidemije koronavirusa, kada su zamrla sva sportska natjecanja, zanimljivu akciju odabira najbolje himne klubova Slavonije i Baranje.

“Ideja se izrodila od našeg dragog prijatelja i povremenog suradnika inače jako dobrog nogometaša Vanje Kovača. Želja nam je dati malo razonode ljudima u danima kada sporta uopće nema, a reakcije su frapantne pa mogu citirati vašeg sugrađanina Tomislava Pavličića da je ovo postalo kao Liga prvaka.”, rekao nam je Petar Ćuljak, dodavši kao je ostao iznenađen trudom i energijom koju klubovi ulažu u ovo “beznačajno” natjecanje.

“Nagrade nema tek možda komad A4 papira s priznanjem da je netko pobijedio, ali želja za pobjedom čak prelazi i granice Fair playa što nas prilično ljuti, ali daje i potvrdu kako je Hrvatski narod rođeni pobjednik, a Slavonija zemlja puna inata. Svi su se jako zainatili da njihova himna bude najbolja. Uvjetno rečeno jer se ne gleda najbolji tekst, glazba, aranžman ili izvedba nego vojska navijača. Danas smo dobili i video poruku Romana Obilinovića koji kaže da se glasa za Bedem, a prešli smo i granice RH jer Sloga ima puno imenjaka i u susjednoj BIH s kojima su prijatelji pa možemo reći da je natjecanje poprimilo i međunarodni karakter.”, kazao je Petar.


Ističe kako mu je iznimno drago da su probudili klubove, gradove i sela te da su makar preko poruka upoznali i autore brojnih prekrasnih himni. “Na stranici sportalo.hr je link pa pozivam sve vaše čitatelje i slušatelje da poslušaju himne i da glasaju za svoje favorite. Također apeliramo na korektno glasovanje bez malverzacija jer je ovo prije svega zamišljeno kao zabava, nikakve vrijedne nagrade nema i što se nas tiče sve 44 himne su u našim očima pobjednici. Nama je nagrada dobar odjek i besplatna promocija malim klubovima jer se Sportalo bazira upravo na praćenju amaterskog sporta.”, zaključio je Petar Čuljak.

Himnovizija ide dalje, danas smo svjedoci velikih polufinalnih bitki Bedema i Dilja te Dinama i Sloge. Trenutno Dinamo ima lijepih 6% prednosti u odnosu na Slogu, dok se u susjedskom derbiju vodi prava borba za svaki glas.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno