Foto: Arista / Menart promo
Pojavio se soundtrack nove Netflixove serije koja se počinje prikazivati danas: “The Eddy: Songs by Glen Ballard and Randy Kerber from the Netflix Original Series”. Zanimljiv je podatak da je redatelj serije Damien Chazelle, (La La Land) jednu od uloga povjerio je hrvatskoj jazz glazbenici Ladi Obradović.
Ova međunarodna multikulturalna serija  ima osam epizoda, snimana je prošle godine u Parizu, pretežno na francuskom, engleskom, arapskom, a djelomično hrvatskom, srpskom, poljskom i španjolskom. Inače, naša glazbenica Lada Obradović se hrvatskoj publici trebala predstaviti 15. svibnja, kad je na festivalu Jazz.hr proljeće HDS-a trebala nastupiti uz klavijaturista Davida Tixiera, no festival je zbog pandemije izazvane koronavirusom odgođen za sljedeću godinu. Osim kao bubnjarka i skladateljica, ova odvažna, kreativna, nekonvencionalna i svestrana umjetnica aktivna je i kao aktivistica koja se svojim humanitarnim djelovanjem zalaže za političku i socijalnu osvještenost.
Glazbu u seriji potpisuju Glen Ballard i Randy Kerber, a riječ je o 20 suvremenih jazz pjesama. Prvih 16 su snimke uživo iz osam epizoda serije. Posljednje 4 pjesme su studijske snimke koje uključuju vokale  Jorje Smith, St. Vincent i Julie Harriman.