Prekjučer su u Los Angelesu objavljeni dobitnici 79. izdanja dodjele nagrade Zlatni globus, najznačajnije filmske nagrade iza nagrade Oscar. Zlatni globus je prestižna filmska nagrada koju dodjeljuje Udruženje stranih novinara u Hollywoodu, a često je i glavni indikator za favorite za nagradu Oscar.

Najboljim filmom (drama) je proglašen Bohemina Rhapsody koji je u Hrvatskoj do sada pogledalo više od 200.000 gledatelja, a najbolji glumac u istoj kategoriji je očekivano Rami Malek kao Freddie Mercury u filmu Bohemina Rhapsody. U nastavku zahvala glumca:

“Freddie Mercury hvala ti što si mi omogućio radost za cijeli život. Volim te, ti prekrasna osobo. Sve je ovo zbog tebe, zato što si veličanstven.”

Zvijezda je rođena (A Star is Born) je osvojio nagradu u kategoriji najbolja originalna pjesma – “Shallow”, koja ima više od 180 milijuna pregleda na YouTube-u, a film je u hrvatskim kinima do danas pogledalo preko 130.000 ljudi.

Čovjek iz sjene (Vice), biografska priča o bivšem potpredsjedniku SAD-a, Dicku Cheneyju, kojeg je utjelovio dobitnik nagrade Oscar  – Christian Bale, osvojio je nagradu u kategoriji najbolji glumac (mjuzikl/komedija).

Olivia Colman osvojila je nagradu Zatni globus za najbolju glumicu (drama) u filmu Miljenica (The Favourite), a posebno se zahvalila svojim “bitches”, kolegicama u filmu, Emmi Stone i Rachel Weisz. Film je već osvojio kritičare diljem svijeta, a u naša kina dolazi 31. siječnja.

Svi navedeni filmovi su u distribuciji Blitz filma, a možete ih pogledati u svim kinima.