Kontaktirajte nas

Aktualno

8. Olimpijada starih sportova

Objavljeno

-

U Centru za rehabilitaciju ”Mala Terezija” u Vinkovcima u tijeku je Olimpijada starih sportova koja se već tradicionalno održava 8 godina. Svake godine sudjeluje sve više sudionika, a ove godine Olimpijada je okupila 12 ekipa iz cijele Slavonije – Nova Gradiška, Slavonski Bord, Vukovar, Požega, Županja, Đakovo i Vinkovci. Sudjeluju udruge i osnovne škole koje rade s osobama s intelektualnim poteškoćama, a glavni cilj je druženje i socijalizacija kroz razne sportske aktivnosti i natjecanja. Tako se održavaju natjecanja u sljedećim disciplinama: nošenje na krke, skakanje u vreći, nošenje jaja, skok u dalj, karike na marike, bacanje kamena s ramena, trčanje, povlačenje konopca, bacanje novčića pod zid. Pobjednik iz svake discipline dobit će medalju, a svi sudionici će dobiti diplome. Uz puno truda, ulaganja i vježbanja sudionici se prvenstveno druže, a ostvaruju i sportske rezultate.

Organizatorica ovog događaja je Maja Buljubašić, prof. kineziolog, inače djelatnica Centra za rehabilitaciju ”Mala Terezija”, koja ističe kako Olimpijada nije samo sportsko natjecanje, nego su svi na njoj zbog druženja i socijalizacije kroz sport, zbog vesele i zdrave atmosfere, a i da pokažu svoje sportske vještine za koje su se spremali cijele godine.

Aktualno

Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja za prvu nekretninu

Objavljeno

-

Napisao/la

    37 pregleda

Općina Tordinci objavila je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

Poticaj se dodjeljuje obiteljima koje su tijekom prošle, 2020., i tekuće kalendarske godine kupile nekretninu za stanovanje ili ishodili građevinsku dozvolu za gradnju, koja je u cijelosti vlasništvo korisnika poticaja u iznosu 15 tisuća kuna. Ostvariti se može samo jedanput i isplaćuje se na račun korisnika, stoji u uvjetima natječaja.

Pravo dodjele sredstava ima obitelj uz uvjet da supružnici nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje. Osim toga, zainteresirani za ovu pogodnost, isto kao i svi članovi uže obitelji, moraju prijaviti boravište na adresi nekretnine te ga moraju zadržati tamo neprekidno sljedećih deset godina.

Natječaj je otvoren do 8. studenog 2021., prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom “Javni natječaj za dodjelu poticaja”, preporučenom poštom ili osobno u jedinstveni upravni odjel Općine Tordinci, na adresi Trg hrvatskih žrtava 9, a pri prijavi je potrebno priložiti presliku kupoprodajnog ugovora ili presliku građevinske dozvole, zemljišno knjižni izvadak za kupljenu nekretninu (ne stariji od 30 dana) i kopiju katastarskog plana, izjavu da korisnici poticaja, oba supružnika posebno, nemaju stan, kuću ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika te podatke o bankovnom računu. 

Prije zaključenja ugovora mora se dostaviti bjanko zadužnica, najmanje u vrijednosti dodijeljenog poticaja, ovjerena kod javnog bilježnika, a odluku o dodjeli poticaja donijet će Povjerenstvo koje se sastoji od tri člana, imenovano od strane Općinskog načelnika.

Nastavi čitati

Aktualno

Plin poskupio 3% u odnosu na prošlu godinu

Objavljeno

-

Napisao/la

    54 pregleda

Iako nas ovih dana grije zubato sunce, večernje temperature od samo nekoliko Celzijevih stupnjeva nagovještaju kako smo sve bliže pravom zimskom vremenu.

Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, odnosno najranije od 15. rujna, a ove je godine započela 8. listopada. Većina kućanstava već je upalila svoje radijatore ili naložila vatre u pećima i kaminima, a kako navode iz Plinare istočne Slavonije d.o.o. i GTG-a Vinkovci, tvrtki koja brine o toplinskim sustavima stambenih zgrada u gradu, ove nas godine očekuje blago povećana cijena energenata.

„Zadovoljstvo nam je obavijestiti naše potrošače da je Plinara istočne Slavonije d.o.o. osigurala dovoljne količine plina za nadolazeću zimu te tako spremno dočekala još jednu sezonu grijanja. Napunjenost podzemnog skladišta plina Okoli je cca. 90% te je u odnosu na ostala europska skladišta znatno veći postotak napunjenosti. Ujedno dodatnu sigurnost u opskrbi osigurava LNG terminal na Krku koji je početkom ove godine počeo raditi“, rekli su iz Plinare istočne Slavonije, a slično stanje potvrdio je i vinkovački GTG napomenuvši kako su spremni za sve iznenadne situacije.

Plinara istočne Slavonije d.o.o. na svom distribucijskom području ima ukupno 20.800 aktivnih potrošača, od toga Društvo opskrbljuje 20.500 kupaca, od kojih 1.280 pripada kategoriji poduzetništvo dok na samom području grada Vinkovaca imaju 7.150 kupaca kategorije kućanstvo i 540 onih u poduzetništvu.

Krajnja cijena plina za kupce u kućanstvu koji koriste javnu uslugu utvrđuje se Metodologijom utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu, a sastoji se od troška nabave plina, distribucije i opskrbe, uz napomenu da su trošak nabave i distribucije regulirane stavke.

Od 1. travnja ona je veća u odnosu na prethodnu godinu, i to za 3%, a cijena za kućanstva ostat će ista do kraja ožujka. Iako se većina ljudi i dalje drži plina kao primarnog ogrjevnog sustava, nije rijetkost da svoje domove dodatno zagrijavaju uz pomoć drva, ekološki i novčano najprihvatljivijeg sustava grijanja. Cijena je otprilike ista kao i prijašnjih godina, od 300 kuna i skuplje, ovisno o vrsti i kvaliteti drveta, ali i o veličini, odnosno činjenici radi li se o metricama ili već iscijepanim drvima.

Nastavi čitati

Aktualno

Projekt “Budi aktivna II” i u idućih 12 mjeseci

Objavljeno

-

Napisao/la

    97 pregleda

“Budi aktivna II”projekt je koji ima za cilj smanjivanje nezaposlenosti i rizik od siromaštva, zapošljavanjem žena, pripadnica ranjivih skupina u Općini Andrijaševci. Ukupna vrijednost projekta prošle godine iznosila je 2.998.688,23 kune.

Ove je godine financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci. Zahvaljujući ovom projektu, 20 žena je bilo zaposleno na 24 mjeseca kako bi pružale potporu i pomoć za 80 korisnika s područja naselja Rokovci i Andrijaševci.

Žene su pomagale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, vodile su brigu o higijeni, socijalnoj integraciji te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba. Projekt je uspješno do sada realiziran uz izvrsne rezultate.

Šest žena uspješno je završilo program edukacije za njegovateljice starijih i nemoćnih osova, dvije su položile vozački ispit B kategorije, jedna program prekvalifikacije za komercijalista i jedna program osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi.

Uspješnom provedbom ove projektne aktivnosti, postiže se osnaživanje radnog potencijala zapošljivih žena kako bi im se omogućilo lakše uključivanje na tržište rada. Iz Općine Andrijaševci poručuju kako se nadaju novim uspješnim projektima na novom planu, koji Općini donose zapošljavanje žena, a još više brigu za starije i nemoćne.

Projekt “Budi aktivna II” svojevrsni je nastavak prethodnika “Budi aktivna” koji se pokazao izrazito uspješnim.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 59 minuta

Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja za prvu nekretninu

Općina Tordinci objavila je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine.  Poticaj se...

Aktualnoprije 2 sata

Plin poskupio 3% u odnosu na prošlu godinu

Iako nas ovih dana grije zubato sunce, večernje temperature od samo nekoliko Celzijevih stupnjeva nagovještaju kako smo sve bliže pravom...

Aktualnoprije 4 sata

Projekt “Budi aktivna II” i u idućih 12 mjeseci

“Budi aktivna II”projekt je koji ima za cilj smanjivanje nezaposlenosti i rizik od siromaštva, zapošljavanjem žena, pripadnica ranjivih skupina u...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj danas 3585 novoboljelih od koronavirusa, u samoizolaciji 27714 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.585 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas...

Aktualnoprije 6 sati

U tijeku kušanje prikupljenih uzoraka za 3. po redu Festival šunke, vina, rakije i kulena

Treći Festival šunke, vina, rakije i kulena i ove jeseni donosi veliko gastronomsko bogatstvo našega kraja, a ocjene žirija pokazat...

Aktualnoprije 7 sati

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 103 nove pozitivne osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 103 nove pozitivne osobe na COVID-19,...

Vijestiprije 10 sati

Dali smo što smo bili dužni dati kao hrvatski branitelji

Vodili su herojske bitke, one koje ostaju duboko urezane u srca našeg naroda. Čelična volja i ustrajnost pripadnika Specijalne jedinice...

Aktualnoprije 23 sata

Konzul Mađarske Béla Gárdos otvorio današnju Filatelističku izložbu

Povodom državnog praznika Republike Mađarske, Dana revolucije 1956. godine, Mađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci održalo je Filatelističku izložbu koja je danas...

Najčitanije