U srijedu, 3. travnja 2019. godine u vremenu od 00,00 do 24,00 sati, prema Planu TISPOL-a (Europske mreže prometne policije) proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila na čitavom području Republike Hrvatske.

Na području PU vukovarsko-srijemske, tijekom 24 sata, 42 policijska službenika na 78 lokacija kontrolirali su 231 vozilo i vozača. Od navedenog broja, 89 vozača zatečeno je u prekršaju. U odnosu na 24-satni nadzor 18. travnja 2018. godine kada je evidentirano 59 prekršaja, ove godine je zatečen veći broj počinitelja prekršaja u cestovnom prometu. Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Jednoj prometnoj nesreći u kojoj je nastupila samo materijalna šteta uzrok je bio neprilagođena brzina kretanja vozila.

Ovom prilikom iz PU vukovarsko – srijemske zahvaljuju građanima koji su se uključili u akciju te dostavili prijedloge lokacija za nadzor brzine kretanja vozila. Lokacije koje su građani vlastitom prosudbom ocijenili kao lokacije na kojima vozači jače stišću papučicu gasa, a koje su se za vrijeme provođenja akcije zaista potvrdile kao takove, prometna policija će budućim redovnim kontrolama brzine kretanja vozila uvrstiti kao pogodne lokacije za kontrolne točke prometnih ophodnja.

Također pozivaju građane da im se pridruže i u sljedećoj akciji prometne policije koju uskoro planiraju provesti.