90 uhićenih u sukobu Ultrasa i Mađara

0
850
Foto: ultra_pokret_hr

U sklopu priprema za nastavak prvenstva u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi nogometaši vinkovačke Cibalije u subotu su otputovali u Mađarsku gdje su odigrali susret s momčadi Pečuha. Susret je završio rezultatom 3:1 u korist domaćina.

S igračima su na gostovanje u Mađarsku stigli i navijači, a u jednom trenutku utakmica je prekinuta zbog brutalne tučnjave Ultrasa i domaćih Mađara.

Navijači oba kluba upali su na teren i potukli se na centru. Korištene su palice i razni drugi predmeti, a policija je brzo reagirala i zaustavila ogroman sukob. Privedena su 44 navijača iz Vinkovaca i 47 Mađara.

Na profilu Ultra Pokret HR na Instagramu detaljno je opisan sukob navijača koji prenosimo u cijelosti.

“Jučer ujutro smo se zaputili u Mađarsku na gostovanje u Pečuh. Bilo nas je oko 45 ukupno, sve je prošlo mirno i na granici i u gradu, nitko nas nije napadao, mi smo išli navijati ulicama pa smo se zaputili na stadion… Na jednom semaforu nam je iz auta izletio momak i pokazao da će nas zaklati, tu smo znali da se sprema ludnica… Došli smo na stadion, navijamo, zajebavamo se, nigdje policije, zaštitara, ma nikoga… Kada smo uočili s druge strane grupu od 50-ak Mađara kako idu prema terenu… Mađari nisu imali nikakve transparente ni obilježja, samo su odjednom došli i uletjeli na teren, tu smo se mi zaletjeli na njih i nastala je tučnjava na sredini terena.. Utakmica je bila prekinuta dok se sukob odvijao. Na kraju kako to već svi govore, Ultrasi su izvukli deblji kraj, dok su Mađari pobjegli. Sedam Mađara je ostalo ležati na podu, a mi smo im pomogli, podigli ih, pružili ruku i nastavili dalje… Moram napomenuti da je sukob bio fer, išlo se otprilike 50 na 50, što su izjavili i Mađari… Na kraju je privedeno 44 Ultrasa i 47 mađarskih navijača.”