23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Nova šetnica uz Dunav u Borovu naselju

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Borovu naselju završena je izgradnja nove šetnice uz Dunav u Ulici Jana Bate, od Doma tehnike do Općine Borovo. Šetnica je dugačka gotovo jedna kilometar u sklopu koje se nalazi šest kružnih odmorišta, u potpunosti je opremljena urbanom komunalnom opremom, klupama za odmor i opuštanje te je hortikulturno uređena. Okončanjem ovog projekta, stanovnici gradske četvrti Borovo naselje, ali i svi Vukovarci te posjetitelji mogu uživati na potpuno novouređenom, atraktivnom sadržaju.

Vrijednost izvedenih radova, uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara je gotovo 1,5 milijun kuna s PDV-om, a s ovom šetnicom Vukovar broji ukupno 4.600 metara šetnice uz rijeke Dunav i Vuku, od čega je 3.400 metara uz obalu Dunava. Također, u tijeku je i izgradnja dodatnih 600 metara šetnice uz Vuku, a po rješavanju imovinsko pravnih odnosa, odnosno dobivanju suglasnosti Republike Hrvatske u čijem vlasništvu je granično zemljište, ističu u vukovarskoj Gradskoj upravi, očekuje i postavljanje javne rasvjete duž cijele trase nove šetnice.

Izgradnji nove šetnice prethodila je i izgradnja nogostupa u Ulici Jana Bate kojim sugrađani lakše mogu doći do Doma tehnike, uz kojega se pruža nova šetnica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno