12 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. rujna 2024.

Razočaravajuća igra Cibalije rezultirala prvim porazom

Više od autora

- vl promo-

HNK Vukovar 1991 i HNK Cibalia Vinkovci u sklopu 4. kola Prve NL odigrali su županijski derbi. Obje momčadi u prva tri kola nisu upisali niti jedan poraz, a to je bio dobar nagovještaj ove utakmice. Vukovar se danas bolje snašao te je tako Cibalia zasluženo upisala prvi poraz u sezoni.

Vinkovčani su malo bolje ušli u utakmicu od današnjeg domaćina, pa je tako zabilježeno nekoliko prilika, no bez većih uzbuđenja. Nakon uvodnih minuta do kraja poluvremena mogli smo vidjeti vrlo lošu igru Nebeskoplavih, dok su Vukovarci ipak bili nešto opasniji, pa tako treba izdvojiti pokušaj Lugo Paza, no njegov udarac zatresao je tek vanjsku mrežu. Isto tako treba napomenuti kako je Cibalia sredinom prvog poluvremena već imala tri kartonirana igrača, a svi su dolazili iz redova obrane.

Početak drugog poluvremena nije donio neke velike promjene u igri. U 56. minuti susreta Tomislav Baltić, nekadašnji igrač Cibalije, uputio je opasan udarac koji završava preko gostujućeg gola. Momčad trenera Tomislava Radotića naznake života dala je 15ak minuta prije kraja kada je imala dvije velike prilike. Najprije je nakon velike gužve blok spasio Vukovarce od primljenog gola, a ubrzo je najviši u skoku bio Josip Gačić te je savladao vratara Franka Kolića, no vodstvo Cibalije s gol linije spriječio je danas sjajni Kristijan Pavičić. I kada se činilo kako će utakmica završiti mršavim remijem, jedna lopta sa strane dolazi do Vanje Pelka koji matira Filipa Kovačevića za konačnih 1:0.

Ovo je zasigurno bila najlošija predstava Cibalije u uvodna četiri kola. Izabranici trenera Miroslava Bojka pokazali su veću želju te su bili na svakoj lopti, a dojam je kako su Vinkovčani ovu utakmicu morali odigrati puno bolje te da su danas podbacili. Jedinu prolaznu ocjenu danas su dobili ponovno Ultrasi, koji su opet bili uz klub. Iako je vinkovačka momčad danas bila gost, činilo se kako Nebeskoplavi igraju domaću utakmicu.

Cibalia popravni ispit ima idućeg vikenda kada će u Vinkovcima gostovati HNK Orijent 1919, a Riječani su u dosadašnjem dijelu prvenstva iz četiri utakmice skupili isto toliko neriješenih ishoda. Utakmica je na rasporedu u subotu 10. rujna, a tada će vinkovački navijači ujedno slaviti 30 godina od imena Ultras.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno