13 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Psihologinja Katarina Andrić poziva na 16. Tjedan psihologije

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kao i prošle godine, tema ovogodišnjeg, 16. Tjedna psihologije je Čuvajmo (mentalno) zdravlje, a u Društvu psihologa Vukovarsko-srijemske županije, u skladu s tim osmislili su aktivnosti.

FOTO: Društvo psihologa VSŽ

Tjedan traje od 20. do 24. veljače, no s obzirom na to da predstoje školski praznici, neke aktivnosti odrađene su ovih dana, druge kada počne škola.

“Početkom sljedećeg tjedna krećemo s radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, namijenjene su starijim osnovnoškolcima odnosno nižim razredima srednje škole, a vezano uz digitalni svijet u kojem se mladi nalaze. Za utorak i srijedu najavljujemo goste predavače, profesore Vladimira Takšića i Natašu Jokić-Begić, dva vrlo važna imena za psihologe čijim sudjelovanjem smo posebno počašćeni”, najavljuje predsjednica ogranka Katarina Andrić.

Uslijedit će nastavak radionica u knjižnici, po školama kao i u Domu za starije i nemoćne u Vinkovcima, a za srednjoškolce pripremaju tribinu 27. veljače na temu učenja i emocija. Nastavak je ovo hvalevrijedne inicijative koja se pokazala punim pogotkom kako za struku jednako i za uključenu javnost, bez obzira na online aktivnosti uvjetovane okružjem pandemije koronavirusa.

“Oduševio nas je odaziv i kolega i šire javnosti na sva predavanja, a ove godine, nadamo se još boljem odzivu s obzirom na to da se vraćamo aktivnostima uživo”, zadovoljno ističe.

FOTO: Društvo psihologa VSŽ

Kada je riječ o ciljanim skupinama, Društvo psihologa otvoreno je prema svima, prvenstveno mladima u osnovnoj i srednjoj školi premda u širokom spektru aktivnosti svatko može pronaći nešto za sebe, osobne interese odnosno potrebe. To uključuje zaposlene u školama, zdravstvu, socijalnoj skrbi.

Naši psiholozi potrudili su se osmisliti bogat popratni program koji, osim primjerice razgovora na temu strahova, virtualnog svijeta, emocija, uključuje i trenutke regeneracije uz primjerice plesne radionice. A što struka poručuje društvu u ovim izazovnim vremenima za sve generacije, posebice mlade.

“Trebamo osvijestiti, ili barem pokušati to učiniti, ono što je nekakav naš problem, a potom pronaći snagu, uporište i osobne načine za rješavanje tih problema. U velikoj većini slučajeva sposobni smo to učiniti sami, a osjetimo li da nam je potrebna pomoć, Društvo psihologa stoji na raspolaganju i neka nam se slobodno obrate”, ohrabruje i poziva psihologinja Katarina Andrić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno