12 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

I bez odgovarajućih uvjeta RK Ivan niže sjajne rezultate

Više od autora

- vl promo-

Kraj rukometne sezone rezerviran je za državne završnice, a RK Ivan-Mikanovci i ove je godine ostavio veliki trag. Štoviše, U13 momčad na Državnom prvenstvu u Poreču stigla je do zlatne medalje, dok je U15 kategorija zauzela odlično šesto mjesto.

FOTO: RK Ivan-Mikanovci

„Reakcije stižu sa svih strana, nitko ne može vjerovati da iz tako jedne male sredine netko može ostvarivati ovakve rezultate. Uspjeh je bio sami odlazak na završnicu i skupiti toliko djece za malu općinu, a rekao bi da je to naša najveća vrijednost. Puno se stvari otvara, čak bi i neki ljudi s nama nešto probali dogovoriti za budućnost“, izjavio je Slaven Laco, predsjednik RK Ivan.

FOTO: RK Ivan-Mikanovci

Ranije smo već pisali kako je sastav do 13 godina došao do državnog trona. U grupnoj fazi su Mikanovčani remizirali s RK Rudarom, pobjede su upisane protiv RK Varaždina 1930 i RK Dugopolja, a jedini poraz upisan je u posljednjem kolu od RK Poreča, no on nije utjecao na prolazak dalje. Do finala su padali RK Sisak i još jednoj RK Dugopolje, a u borbi za najsjajnije odličje momčad iz Starih Mikanovaca je s 21:20 bila bolja od RK Maksimir Pastele iz Zagreba. Lovrin Sušac proglašen je za MVP turnira, najbolji vratar bio je Zvonimir Pilipović, Franjo Vidaković najbolje je krilo, a najbolji trener je Boris Lubar.


FOTO: RK Ivan-Mikanovci
FOTO: RK Ivan-Mikanovci

RK Ivan nema adekvatnu dvoranu za treniranje, pa samim time ovaj uspjeh zvuči još nestvarnije. „Ne možemo trenirati krila, treniramo vani, ali i snalazimo se po drugim dvoranama. Naravno da to iziskuje velike troškove, jako je skupo plaćati dvorane u Đakovu, Ivankovu, Vinkovcima i Strizivojni da bi mogli trenirati. U tijeku je projekt izgradnje sportske dvorane, idejni projekt je gotov i idemo u realizaciju. Trebalo bi nešto biti od toga, a prostor će biti namijenjen cijeloj općini. Mi imamo najviše generacija, tako da ćemo vjerojatno najviše i trenirati u njoj”, dodaje Laco.

FOTO: RK Ivan-Mikanovci

Osim fantastičnih rezultata u mlađim uzrastima, u kojima klub ima sve uzrasne kategorije, odličan uspjeh ostvaren je u prvoj seniorskoj sezoni. U sklopu 3. HRL – Istok osvojeno je prvo mjesto, a samim time Ivan je promoviran u 2. HRL. Lijepa rukometna priče i dalje traje, no pitanje je hoće li klub iz takve male sredine uspjet zadržati igrače, a ponajviše se tu misli na svoje mlade i talentirane dragulje.

FOTO: RK Ivan-Mikanovci

Ovako talentirani mladići, kao i treneri i uprava kluba, svakako zaslužuju bolje uvjete, a nadamo se da će brzo igrati u novoj dvorani.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno