Sve ono što raste u krugu par kilometara, uskoro ćemo kušati u restoranu Šokačkoga stana, suukus je predstavljene nadogradnje kroz nastavak prekogranične suradnje u okviru projekta “PannEx Reload” vrijednog 240 tisuća eura, a čiju provedbu potpisuju Grad Vinkovci, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. te Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice.
Konačni cilj pozicionirati je Vinkovce u poželjnu i atraktivnu turističku destinaciju.
„Ovo je samo jedan mali kotačić koji smo pomaknuli. Trenutno pripremamo za prijavu i nastavke projekta uređenja smještajnih kapaciteta i digitalno-interpretacijskog centra hrane. Cilj nam je postati pravi kulturni ambasadori naše tradicije kroz hranu”, predstavila novi projektni iskorak direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević.
U tom smislu svi putovi vode k povratku tradicionalnog jelovnika s kombiniranom recepturom partnera na projektu, ali kroz moderan pristup. Dakle, sve ono što su su pripremale naše bake, trendovi su koji postižu najvišu ocjenu, iščitava se iz recenzija i preporuka pri izboru lokalnih restorana.
„Gastronomije kod nas uvijek ima, u tome smo nadaleko poznati samo ju treba prezentirati na pravi način. Zato ćemo s ovim našim Šokačkim stanom otvoriti vrata, educirati i prezentirati najbolje od lokalne slavonske kuhinje”, istaknuo je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.
Nastavak je ovo projekta Pannonia Gourmet s ciljem kapitaliziranja već postignutih rezultata. Dakle nakon projekne obnove Šokačkoga stana, kreće širokopojasna promocija s istim parnerima jer suradnja je ovo koju u kontekstu uspjeha ne treba mijenjati.
„Radit ćemo na digitalnim rješenjima kako bismo promocijom dosegnuli širu vidljivost u javnosti, a u tom smjeru pripremamo za kraj devetog odnosno desetog mjeseca Gastro show”, najavila je voditeljica projekta Marina Hodak Domaćinović.
Gastro show pod palicom gastro blogera Domagoja Jakopovića i Michelin chefa Gorana Kočiša uz stručnu konferenciju upotrebe tradicionalne kuhinje na moderan način, značaja kratkih nabavnih lanaca i tradicionalne gastronomije u turizmu, najavio je Goran Rihelj. Zaključit će ju novo tradicijsko jelo koje će postati dio stalne ponude Stana, a sav prihod od narudžbi bit će usmjeren Srednjoj strukovnoj školi iz koje se regrutiraju novi stručni kadrovi.