23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Skupština HNK Cibalia: Proces dokapitalizacije u završnoj je fazi!

Više od autora

- vl promo-

U velikoj gradskoj vijećnici večeras je održana Skupština HNK Cibalia Vinkovci. Glavni naglasak bio je na dokapitalizaciji kluba, a doznali smo kako je cijeli proces u završnoj fazi te da bi se trebao dovršiti do kraja godine.

„U okviru započetog procesa rekonstruiranja i da se Cibalia stavi na zdrave temelje, odlučili smo se za ovu vrstu dokapitalizacije, točnije radi se o modelu restrukturiranja povećanjem temeljnog kapitala društva. Uprava društva smatra kako bi se provođenjem modela povećanja temeljnog kapitala na opisan način ostvario niz pozitivnih učinaka. Podmirili bi obveze koje u trenutnoj financijskoj situaciji opterećuju poslovanje te bi se smanjili rashodi društva”, istaknula je Dea Lasić, predsjednica HNK Cibalia Vinkovci.

Donošenjem odluke o izmjeni i dopuni Statua društva, temeljni kapital društva iznosi 2.403.648,00 eura, a provedenom dokapitalizacijom Cibalia će biti na pozitivnoj nuli. Lasić je također rekla kako je procjena da na tržištu trenutno ne postoji uspješnost provođenja javne ponude dionica, odnosno uspješnog prikupljanja svježeg kapitala u novcu kako bi se na taj način olakšao položaj društva u toj mjeri da je to moguće provesti. „Zbog efikasnosti i brzine gdje ne moramo ići s javnom ponudom, ne moramo raditi tendere, ne moramo platiti značajna sredstva, odlučili smo se za ovu vrstu dokapitalizacije, ali i kako bi ju uspjeli završiti do kraja ove godine.”

„Kako smo i najavili, Cibalia ide konačno prema trenutku u kojem ne bi trebala imati više dugovanja. Grad i gradsko vijeće je svojim odlukama stalo iza kluba, želimo ga dovesti na jednu pozitivnu nulu i okvir u kojemu će ona imati svoj proračun i temeljem njega, i ako prikupe nešto kroz sponzorske ugovore, funkcionirati na nogometnom tržištu”, riječi su Ivana Bosančića, predsjednika Skupštine HNK Cibalia Vinkovci.

Iako sve ide zacrtanim tempom, objašnjava Bosančić, tijekom ljeta stvorio se gubitak vremena radi štrajkova u pravosuđu, ali konačno ulazimo u fazu od nekoliko dana kada bi sve trebalo biti realizirano. „Nama će biti u prioritetu škola nogometa i djeca, a seniori se moraju predstaviti javnosti”, zaključuje.

Za kraj, kao što je i ranije najavljeno, uskoro bi trebao izaći natječaj za predsjednika kluba, kao i sportskog direktora, a nadamo se kako će Cibalia imati zdrave temelje kako bi se u budućnosti mogla nesmetano razvijati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno