18 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

RK Ivan Mikanovci u polufinalu državnog prvenstva za kadete

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što su prošle godine postali senzacionalni državni prvaci, rukometaši RK Ivan Mikanovci ponovno ispisuju povijest na nacionalnoj razini. Unatoč tome što nemaju vlastitu rukometnu dvoranu, momčad U15 kluba iz Ivan Mikanovaca ostvarila je impresivne rezultate na putu do polufinala državnog rukometnog prvenstva, navode iz ovog kluba.

Tim predvođen s četiri kadetska reprezentativca Hrvatske pokazao je svoju superiornost već u skupnoj fazi natjecanja. Svladali su RK Varaždin 1930 rezultatom 26:18, RK Zadar 1954 rezultatom 28:18, te RK Ivanić Grad rezultatom 26:18. Jedini poraz u skupini pretrpjeli su od RK Umaga s rezultatom 20:22, kada su već osigurali prvo mjesto u skupini.

Foto: RK Ivan Mikanovci

Plasman na vrh skupine donio im je izravan ulazak u četvrtfinale, gdje su se susreli s ekipom RK Maksimir Pastele. U napetoj i izjednačenoj utakmici, rukometaši RK Ivan Mikanovci odnijeli su pobjedu s 22:20, osiguravši tako prolaz u polufinale.

Polufinalna utakmica, koja je na rasporedu 14. lipnja u 09:30 s izravnim prijenosom na Youtube streamu HRS-a, donosi nam susret s pobjednikom četvrtfinalnog dvoboja između Zadra 2013 i Sesveta. Tim RK Ivan Mikanovci ulazi u ovu utakmicu s visokim ambicijama i nadom u još jedno finale državnog prvenstva.

Ovi mladi sportaši, koji unatoč nedostatku infrastrukture postižu vrhunske rezultate, još jednom potvrđuju svoj status jednog od najperspektivnijih rukometnih kolektiva u zemlji. Svojim trudom, talentom i zajedništvom pokazuju da prepreke postoje samo da bi ih se savladalo, a ne da bi ih se koristilo kao izgovor.

Svi ljubitelji rukometa i navijači RK Ivan Mikanovci s nestrpljenjem iščekuju polufinalni susret i nadaju se novoj pobjedi koja bi ih odvela korak bliže ponovnom osvajanju naslova državnih prvaka.

Za više informacija i najnovije vijesti o utakmicama pratite našu službenu stranicu FB stranicu, pručuju iz RK Ivan Mikanovci.

Foto: RK Ivan Mikanovci
Foto: RK Ivan Mikanovci

  

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno