23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Zmije i žonglerska radionica za vikend na Rimskim danima

Više od autora

- vl promo-

Rimski dani u Vinkovcima manifestacija su koja uspješno spaja edukaciju, zabavu i kulturnu baštinu, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo i priliku da se na trenutak vrate u prošlost, u vrijeme kad su Vinkovci bili važan dio Rimskog Carstva.

Ovogodišnji program bit će zanimljiv, a pripremljene su i brojne atrakcije koje će biti zanimljive posjetiteljima. Ono što će posebno odvlačiti pažnju su zmije Danijela Pobija, odnosno Careve hladne zmije, s kojima će se zainteresirani moći fotografirati, a ujedno vidjeti kakav je osjećaj biti u bliskom kontaktu sa zmijom.

FOTO: Studio Bota

„Trebaju znati kako to nije ništa opasno ni strašno, već je to samo naučeni strah kojega se dobro riješiti”, rekao je Danijel koji je na ovoj manifestaciji sudjelovao više godina. „Ljudi su znali doći sa strahom pa se kasnije opustiti. Zapravo je najzanimljivije s djecom, jer su ona zainteresirana i bez straha dođu, a više je strah roditelje koji ga prebacuju na djecu”, kaže istaknuvši kako su uglavnom uvijek zadovoljni te nakon tog iskustva pitaju roditelje mogu li i oni nabaviti zmiju.

„Lijepo je to vidjeti i doživjeti, pogotovo kad se djeca zaigraju”, istaknuo je kroz osmijeh. Svi koji žele mogu ga vidjeti danas od 19 do 20 sati, iako pretpostavlja kako će se to odužiti i sutra od 10 do 12 sati. „Tko god je zainteresiran, slobodno može doći, fotografirati se i iskusiti nešto novo”, poziva Pobi.

Također, moći ćete posjetiti i žonglersku radionicu Maria Perkovića – obrt Gabrieli u nedjelju od 10 do 11:30 sati. „Radionica na Rimskim danima namijenjena je djeci, a predstavit ćemo osnove žongliranja s rekvizitima koji su prilagođeni njima Osim marama za žongliranje, tanjura za žongliranje, bit će tu i loptice za najnaprednije. Predstavit ćemo i neke druge rekvizite, a djeca će na kraju naučiti kako da naprave sami loptice za žongliranje”, kazao je Perković.

To je samo dio onoga što čeka posjetitelje koji će kroz razne radionice moći naučiti o rimskim običajima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno