15 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Polet ide na prodaju?!

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Grad Vinkovci prodaje većinski paket dionica Poleta?!

Ono o čemu se već dulje vrijeme nagađa u javnosti, potvrđuje i današnja točka dnevnog reda Gradskog vijeća Vinkovaca u sklopu Prijedloga Odluke o prodaji i prijenosu poslovnih udjela trgovačkog društva Polet d.o.o. specijaliziranog za cestovni prijevoz putnika i prateće djelatnosti u prometu.

Većinski vlasnik Grad Vinkovci odlučio se za prodaju 63, 67 posto temeljnog kapitala Društva u vrijednosti 2.024,938,62 eura, potvrdila je Skupština tvrtke na sjednici održanoj 6. lipnja ove godine.

“Već dugo o tome razgovaramo s načelnicima općina i Upravom društva. Postajemo ogromna smetnja jer smo vlasnici Poleta, postajemo smetnja njihovim javljanjima na natječaje, u njihovom normalnom funkiconiranju i dovodimo u pitanje cijelo poslovanje”, pojasnio je gradonačelnik Ivan Bosančić

Važno je, dodaje, da Polet normalno funkcionira, normalno zapošljava i djeluje na našem području, a to jedino može osigurati privatizacija.

Nakon što Odluku prihvati Gradsko Vijeće Vinkovaca, slijedi javno prikupljanje ponuda isticanjem početne cijene Društva, a ponuditelj ozbiljnu namjeru kupnje može iskazati isključivo u eurima i za cjeloviti paket.

Uz Pismo namjere, najpovoljniji kupac morat će jamčiti nastavak provedbe Projekta nabave autobusa na razdoblje najmanje dvije godine, ali i uplatiti “kaparu”.

Prema revizorskom izvješću, ukupna vrijednost tvrtke procijenjena je 3.720,992 eura, a jamčevina koja potvrđuje ozbiljnost kupca odnosno ponude uplata je 10 posto ukupne procijenjene vrijednosti Poleta, odnosno 372.099,20 eura na bankovni račun Grada Vinkovaca.

U slučaju odustajanja, nema povrata uplačene jamčevine dok prodavatelj zadržava pravo odabira sljedećeg najpovoljnijeg ponuditelja.

Javni poziv koji će biti objavljen u javnom glasilu i na web stranici Grada Vinkovaca, provest će za to imenovano Povjerenstvo koje, uz predstavnike Grada kao većinskog vlasnika čine i predstavnici Općina, vlasnici poslovnih udjela.

Neslužbeno, za sada ne postoji potencijalni kupac, a konačnu Odluku o prodaji Poleta, kada i ako bude, donijet će Gradsko vijeće.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno