22 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Otuđen televizor, drva za ogrjev, električni alat i novac

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako su jučer zabilježene dvije provale u obiteljske kuće, jedna u Mirkovcima, a druga u Vinkovcima. U Mirkovcima je provaljeno u obiteljsku kuću 59-godišnjaka, a otuđen je televizor i drva za ogrjev. U Vinkovcima je provaljeno u obiteljsku kuću 65-godišnjaka, a otuđen je električni alat. U obje provale materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

U vremenu od 10. do 13. ožujka zabilježene su i tri krađe. U vikend naselju „Zalužje“ u Vinkovcima, iz dvorišta vikendice 68-godišnjaka otuđeno je nekoliko desetaka kokoši, iz dvorišta obiteljske kuće 42-godišnjaka u Mirkovcima otuđeni su dijelovi radnog stroja, a iz stana 71-godišnjakinje u Vukovaru otuđen je novac. Materijalna šteta u svakom pojedinom događaju iznosi nekoliko tisuća kuna.



Pri uređenju pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću u Tompojevcima, 50-godišnjak je jučer pronašao dvije ručne bombe, a anonimna osoba iz Tovarnika dragovoljno je predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu automatsku pušku, 520 komada puščanog streljiva te sedam okvira za automatsku pušku.

Iz Policije ponovno podsjećaju građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.  Skreću pozornost građanima da oružja i eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći u vozilima bez policijskih obilježja, te preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno