24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. rujna 2024.

Dovršetak radova očekuje se i prije ugovorenog roka

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Sredinom listopada ove godine započeli su radovi na energetskoj obnovi sportske dvorana “Lenije” u Vinkovcima izgrađene 1993. godine za potrebe košarkaškog kluba, a koristila se i kao dvorana za tjelesne aktivnosti Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci.

Energetska obnova dvorane rezultat je kontinuiranog truda koji je Županija ulagala da se ova derutna sportska ustanova sanira, obnovi i osposobi za rad te time unaprijedi kvaliteta života krajnjih korisnika i ostalih građana.

Vrijednost obnove je 8.563.982,50 kunan, od čega se gotovo 80% projekta sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava osigurala je Vukovarsko-srijemska županija. “S obzirom na to da je dvorana dotrajala te nije zadovoljavala suvremeni standard toplinske zaštite objekta Vukovarsko-srijemska županija prijavila je projekt energetske obnove dvorane, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prijeko potrebni radovi i sanacije financiraju se sredstvima ESI fondova, a realiziraju se u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.”, kazala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić-Karlić.

Radove na energetskoj obnovi izvodi tvrtka “Grand” iz Županje, a njezin direktor Dražen Vincetić kaže kako se radovi odvijaju idu prema planu. “Najzahtjevniji radovi, a riječ je sanacija krova, su završeni. Pred nama je još manji dio građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih zahvata, kao i zamjena parketa.”, rekao je Vincetić. Rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi sportske dvorane “Lenije” je 12 mjeseci, ali Vincetić kaže kako će oni biti završeni i prije toga roka.

Projektom će se poboljšati toplinska zaštitna ovojnica (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija zidova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija podova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora i zamjena vanjske stolarije). Osim toga, smanjit će se emisija štetnih emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak ciljanoj skupini.

Navedeno će koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, a što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja i obrazovanja. Služit će prije svega potrebama Poljoprivredno šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima za nastavu tjelesnog odgoja, a uz rekreativnu funkciju koja će biti dostupna građanima, dvorana će se koristiti i za održavanje utakmica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno