19 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Vinkovci: Buduća Gradska knjižnica dobila i stropnu ploču prvoga kata

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Unatoč epidemiji novoga koronavirusa, u Vinkovcima se tijekom cijele protekle godine radilo na više lokacija, a radi se i sada. Tako nije stala niti gradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice pa je i danas za promet zatvoren dio Ulice kralja Zvonimira, od križanja s Ulicom Matije Antuna Reljkovića do križanja s Ulicom Jurja Dalmatinca, a zbog betoniranja stropne ploče prvog kata nove zgrade Knjižnice.

Izgradnja nove zgrade Knjižnice započela je u veljači prošle godine, a radove na ovom objektu vrijednom 47,6 milijuna kuna izvode vinkovačke tvrtke Watmont i Suhomont. Loše vremenske prilike u studenom prošle godine odrazile su se na radove, ali se ipak uspjelo započeti s novom etapom, betonažom stropnih ploča. Tako je odrađena betonaža stropne ploče prizemlja, a danas je na red došla i betonaža stropne ploče prvog kata te slijedi još zadnja ploča krovišta. Nakon toga radit će se fasada te unutarnji radovi.

Podsjetimo, nova Knjižnica površine je 4.500 m2, a velika, moderna i funkcionalna zgrada, posebna po vizualnom identitetu, ima podrum, prizemlje i dvije etaže. U prizemlju su ulazni hol s garderobom, info pultom i dijelom za sjedenje, spremište mobilijara, dizalo i otvoreno stubište, požarno stubište, teretno dizalo, caffebar s toaletima i planiranom budućom terasom. Na prvom katu nalazi se hodnik, toaleti, uključujući toalet za invalide, ostava, kutak za roditelje, prostorije za predškolsku djecu, teen, slijepe i slabovidne, djecu i roditelje, periodika i posudba (odrasli) te uredi. Na drugom katu smještene su prostorije za administraciju, studijski rad, stručnu literaturu, elektronička radionica, prostor za radionice i programe, „Cibalitana“, „Vanja Radauš“ te prostorija za informatičara i server, kao i toaleti za posjetitelje. U podrumu se nalazi arhiva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno