23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Šarengrad: Mještani još jednom zatražili zaštitu od opasnosti koje donosi kamionski promet

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Mještani Šarengrada već dulje vrijeme imaju problema i revoltirani su zbog intenzivnog kamionskog prometa kroz to mjesto, a do nove kulminacije nezadovoljstva došlo je jučer kada je vozač teretnog automobila slovenskih registracijskih oznaka, 28-godišnji državljanin Srbije, uslijed neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u drveni reklamni pano vinarije „Srijemska kapljica”.

Tim povodom danas se priopćenjem oglasio Pero Ćorić, predsjednik MO Šarengrad, koji napominje kako je prava sreća da u prometnoj nesreći nitko nije stradao jer su u blizini bili i vlasnik vinarije i njegov susjed. Također, navodi kako je vozač pobjegao s mjesta nesreće, a nakon što ga policija zaustavila tijekom očevida fizički je napao vlasnika vinarije te mu tzv . boxerom slomio nos.

„Posebno velike probleme stvaraju tisuće kamiona stranih registarskih oznaka koji se cestom kroz Šarengrad koriste kako bi izbjegli naplatu cestarine na autocesti. Grad Ilok sufinancirao je postavljanje nadzornih kamera i postavljanje prometnih ograničenja. Djelatnici MUP-a pojačano nadziru ovu prometnicu, ali evidentno nedovoljno. Dokaz tomu je ovaj, posljednji incident koji je pukim slučajem završio bez tragičnih posljedica”, poručuje u priopćenju za javnost Pero Ćorić.

Mještani Šarengrada, dulje vremena su revoltirani zbog divljačke vožnje kamionima koji ugrožavaju živote njihove djece, doživljavaju velike materijalne štete prilikom čestih udara kamiona u same kuće, ali im i narušavaju statiku ostalih objekata, navodi Ćorić, tražeći da nadleženi učine puno više od dosadašnjih napora kako bi se mještani Šarengrada i njihova imovina zaštitili od opasnosti koje donose kamionski promet kroz Šarengrad.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno