13 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Aureliji prednost uoči uzvrata

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka juniorske lige Aurelia je kao „gost” pobijedila Vinkovce 3:1 i stekla veliku, ali ne i nedostižnu prednost.

Juniori Vinkovaca i Aurelije pokazali su još jednom da su njihove međusobne utakmice puno više od gradskog derbija. U utakmici prepunoj borbe, želje i htijenja snašli su se bolje gosti koji u drugoj polovici prvog dijela preko Sirovice dolaze u vodstvo. Aurelia je u tim trenucima dominirala terenom, a Vinkovci su prilike tražili iz polukontre i kontre. U 15. minuti Pest Mundvajl dovodi Aureliju u dvostruku prednost koju je Rimac mogao prepoloviti da je bio malo skoncentriraniji na jednoj odbijenoj lopti. Vinkovci su u drugom poluvremenu preuzeli rizik i krenuli odlučnije, imali su nekoliko dobrih šansi za potpuni povratak u utakmicu, ali je kapetan Aurelije Fran Pedić bio besprijekoran na svojim vratima.

Svojim drugim golom na utakmici Pest Mundvajl je poslao Aureliju jednom nogom u finale, a poraz Vinkovaca ublažio je Dragun četiri minute prije isteka 36. minute i tako dao nadu ekipi Marina Ležaića u veliki preokret u uzvratu koji bi trebao biti za dva dana. „Sve je još uvijek otvoreno, utakmica je bila vrhunska, imali smo svoje prilike koje nismo zabili, dok oni s druge strane jesu”, izjavio je trener juniora Vinkovaca Marin Ležaić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno