Poseban adventski kalenDar koji je pokrenula udruga Mladi protiv gladi brojnim korisnicima uljepšao je ovogodišnje blagdane i priredio im dane kakve će dugo pamtiti. Projekt je uspješno priveden kraju netom prije Božića, a riječ je, podsjetimo, o posebnoj akciji vezanoj uz donacije za korisnike Socijalne samoposluge. Donirali su svi – mladi i stari, škole i vrtići, gradovi i općine. Zahvaljujući njima, police Socke su pune, a korisnici sretni i zadovoljni.

“Mi smo jako ugodno iznenađeni ovom akcijom. Kada smo objavljivali kalendar, očekivali smo da će se Vinkovčani odazvati, no javili su se u puno većem broju i donirali puno više nego smo mislili”, istaknuo je voditelj Samoposluge Tomislav Ćavar, ne skrivajući oduševljenje prikupljenim donacijama. Iz dana u dan stizali su paketi u velikim kartonskim kutijama, a još jedan je to dokaz kako su Vinkovčani osjetljivi na potrebe svojih sugrađana koji se nalaze u nezavidnoj situaciji. Koliko je akcija bila uspješna govori i činjenica da su i sami korisnici bili iznenađeni. “Puno njih je stalo pred kutiju koju su dobili i pitalo “To sve je za mene?”. Jednostavno nisu mogli vjerovati koliko su dobili, a ovo je mjesec u kojemu smo u mogućnosti i pružiti im više. Zbog njih je ova akcija organizirana i dajemo im što je više moguće”, pojašnjava Tomislav i dodaje kako su korisnici, uz pakete, dobili i redovitu hranu jer su police pune i šteta da stoji u samoposluzi. “Važno je da osjete da netko misli na njih”, dodaje.

Socijalna samoposluga trenutno ima 3 i pol tisuće korisnika, odnosno 860 obitelji s područja županije. Oni u Samoposlugu mogu doći svakoga petka, a u ovim danima kada su police pune, mogu uzeti koliko god im je namirnica potrebno. Prva je ovo akcija provedena u obliku kalendara, a radi se o jednoj od uspješnijih akcija otkako Samoposluga postoji. Jako lijepo je prihvaćena od strane građana i normalno bi bilo, tvrdi Tomislav, nastaviti s nečime što pozitivno djeluje na sve naše građane.