Danas je na Jezerima “Banja” u Vinkovcima održan Amaterski triatlon 2018. Natjecanje je ostvareno u suradnji Triatlon kluba “Vinkovci” i Atletskog kluba “Cibalia” Vinkovci, a nastavak je aktivnosti vezanih uz obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i Europskog tjedna sporta. Program obilježavanja provodi Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca u suradnji sa Županijskim savezom sportova Vukovarsko-srijemske županije i tvrtkom Novosti.

Triatlon je okupio oko 60-tak sudionika koji su zahtjevnu stazu trčali u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama do i iznad 30 godina starosti. Natjecatelji su morali savladati stazu koja je obuhvatila 400 m plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja.

Prvi na cilju bio je Marko Varga iz Orahovice, koji je na ukupnom poretku muškaraca do 30 godina također odnio zlato. Njega slijedi Matej Jukić iz Tenja kraj Osijeka i Zvonimir Zadro iz Vinkovaca.

U konkurenciji muškaraca iznad 30 godina, zlato je osvojio Hrvoje Pauković iz Zagreba. Na drugom mjestu je Vukovarac Ivan Sabo, a na trećem Vinkovčanin Nikola Božić.

Najbolja u kategoriji žena do 30 godina bila je Lana Jurić iz Vinkovaca. Srebrom se okitila Vinkovčanka Nataša Vaci, a broncom također Vinkovčanka Sara Božić.

Naposljetku, u kategoriji žena iznad 30 godina najbrža je bila Maja Urban iz Osijeka, nju slijedi Sonja Sabo iz Đakova te Josipa Gugić iz Vinkovaca.

Sve čestitke pobjednicima te drugo i treće plasiranima.

Triatlon klub organizira i Gradsku utrku za rekreativce predviđenu za 25. rujna.