16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

An Evening With Sigur Ros stiže u listopadu u Zagreb

Više od autora

- vl promo-

Sigur Ros (listopad u HR) [St]

Sigur Ros, islandski post rock prvaci i jedan od najznačajnijih bandova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena premijerno dolaze u Hrvatsku na koncert u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 20. listopada.

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju sada već generacije fanova progresivne glazbe, konačno dolazi u Zagreb na svojoj možda i najposebnijoj turneji karijere. Nakon više od 10 godina bend ide na tour bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od 2 dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Sigur Ros na jesensku turneju kreću s kompletnom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.

Sigur Ros su uz Bjork najuspješniji islandski glazbeni proizvod i band čiji je svjetski uspjeh teško usporediti s nekom drugom glazbenom karijerom. Band je do kraja ostao vjeran svojim artističkim uvjerenjima, pa nikada nisu odustali od izvođenja skladbi na islandskom ili Hopelandic jeziku (izmišljen jezik kojim neke skladbe pjeva Jonsi, vokal grupe). Upravo zbog toga bend je postao jedna od najvećih svjetskih live atrakcija koja zatvara najprestižnije svjetske festivale, a i sami pune najveće arene i koncertne dvorane diljem planete.

Premijerni hrvatski nastup Sigur Ros već sada se slobodno može prozvati jednim od najvažnijih glazbenih i kulturnih događaja 2017. kod nas. Zagreb je jedini grad regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove europske turneje.

Redovna prodaja započela je u četvrtak, 9. veljače, a u ponudi će se naći ulaznice za slobodno stajanje u Parteru te slobodno sjedenje na Tribinama. Ulaznice za parter iznose 220 kn do 2. travnja te 240 kn od 3. travnja nadalje. Ulaznice za tribine iznose 250 kn do 2. travnja te 270 kn od 3. travnja do koncerta.

SIGUR ROS: ÓVEĐUR [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno