Analiza umA se uhvatila akustičnih gitara i donosi pjesmu ‘Zvanje’. Nakon sjajnog singla ‘Pravo’ (s prvog albuma ‘Analiza umA’), kojim također prevladava akustični ugođaj, odlučili su još malo isključiti struju.

Ali bez brige, i dalje je to energična, prava rock stvar u najboljem stilu Analizatora! Uz nju nema spavanja i opuštanja! U pjesmi sve pršti od vokala koji se izmjenjuju, gitara koje soliraju, energija izlazi iz svake note. Sjajan Vojkan Runjaić opet briljira na solo gitari, a izvrstan vokal Michaele Sotele daje pjesmi još i dodatnu snagu i atraktivnost. Sve to svojim vokalima i svirkom zaokružuju Marko Pavić, Saša Amić Slash, Semjuel Dedić-Semko i po prvi puta na gitari i vokalu Marijana Landeka.

Semjuel kojeg smo do sada mogli vidjeti u pojedinim spotovima Analize umA za bubnjevima, otkrio je i talent za pjevanje pa je ulogu bubnjara definitivno preuzeo Nikola Brčić.

Pjesma ‘Zvanje’ bavi se vječnom tematikom: kako biramo suputnike u životu, po zvanju ili osobnosti. Na ovo univerzalno pitanje Analiza kaže: „Što manje znaš bolje ćeš proć, lakše ćeš i ti do titule doć i bit ćeš cijenjen, imat ćeš pare, vole te žene imaš drugare…“ Zvuči poznato?

O pjesmi autor Marko Pavić kaže: Pjesma “Zvanje” govori o tome kako titula ili stručno zvanje u mnogim slučajevima ne znači istovremeno i znanje. Nažalost se u današnjem društvu sve češće susrećemo s osobama koje imaju određene nazive i kvalifikacije, ali koje unatoč tituli ne posjeduju potrebnu kompetenciju u skladu sa svojim zvanjem. Pjesma također govori o fenomenu i situacijama u kojima običan čovjek sebe automatski stavlja u poziciju podređenog, kada dođe u kontakt s osobama višeg statusa. Da li iz strahopoštovanja, ili silne želje i nade da i on bude prihvaćen u, takozvano, više društvo?! Dakle uglavnom se postavlja pitanje, da li nekog cijenimo i volimo zbog njegovih misli, riječi i djela, ili samo zbog zvanja i skupog odijela…? Još jedna od posebnosti ove pjesme je ta da su svi zvukovi, udaraljki/bubnjeva nastali udarajući u trup akustične gitare… Dakle sve što čujemo u pjesmi je proizvedeno s akustičnim gitarama i vokalima.”