10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Andrej Eremija: Nedostaju mi još 22 sličice

Više od autora

- vl promo-

Nedavno smo pisali o Marijanu Novoselcu, vatrenom navijaču Hrvatske koji je bodrio našu reprezentaciju na svim velikim natjecanjima, a svoje mjesto na tribinama osigurao je i u Katru. Ovoga puta donosimo priču o još jednom fanatiku, no riječ je o malo drugačijem tipu iskazivanja ljubavi prema nogometu. To su kolekcionari nogometnih sličica koji ne propuštaju ni ovo prvenstvo.

Svjetsko nogometno prvenstvu u Katru traje već nešto malo manje od dva tjedna. Do sada smo doznali pojedine putnike u 1/4 finale prvenstva, a za neke ćemo tek doznati. Sigurno je veći dio muške, ali i respektabilan broj ženske populacije, koji je zaluđen za nogometom u djetinjstvu skupljao sličice barem za jedno nogometno prvenstvo. Tako je kod velikog broja ljudi ostala strast prema ovoj aktivnosti i u daljnjem životu.

„Moja priča skupljanja sličica započela je 1994. godine. Tada je tata popunjavao album za mene i brata. Onda sam 1998. godine, uz pomoć tate, svjesno sam krenuo skupljati. Ova se priča nastavila i dalje, iako u tom cijeloj razdoblju imam ipak nekoliko prvenstava koje sam propustio skupljati, odnosno zanemario sam ih tijekom srednje škole”, rekao nam je Andrej Eremija, jedan od brojnih kolekcionara.

Andrej ističe kako nisu svi albumi u potpunosti popunjeni, ali da je zadovoljan ukupnim brojem. Nadalje, napominje kako je biti kolekcionar dosta „skup sport”, s obzirom na to da u prosjeku Paninijevi albumi imaju približno 600 do 700 sličica za skupiti, a tu su još i silni duplikati. Bilo bi jako skupo kada bi se cijeli album popunio čistim kupovanjem, tako da kolekcionari prakticiraju međusobne razmjene duplih sličica, a u mlađim danima također je bilo popularno i čuveno „koljanje”.

„Album sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine nekako mi je ostao u najljepšem sjećanju. Vjerujem da je to zbog toga što sam tada počeo s mijenjanjem i koljanjem, a i logično zbog rezultata naše reprezentacije”, istaknuo je Andrej Eremija.


Talijanska firma Panini svakako je najpoznatija firma za proizvodnju sličica, no ovo joj je posljednje nogometno prvenstvo za koje će imati službenu licencu proizvodnje. Međutim, kolekcionar Andrej govori kako će i dalje skupljati sličice nekog drugog proizvođača, ali mu je izrazito žao što to više neće biti čuveni Panini.

„Još mi je malo sličica ostalo kako bi popunio ovogodišnji album prvenstva u Katru. Upravo mi je nekadašnji školski prijatelj javio kako ima neke sličice koje mi trenutno nedostaju, pa mi u ovom trenutku treba još 22 za skupiti. Nadam se da će se to riješiti ovih dana”, zaključio je Andrej.

Nakon ove priče može se zaključiti kako nije lako biti kolekcionar, a osim što stvara jednu vrlo lijepu priču, izaziva i veliku strast.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno