11 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Ante Zovak novi načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorima Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas je glavni ravnatelj policije Nikola Milina uručio rješenje o imenovanju novom načelniku Anti Zovku, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Tom prilikom održan je i kolegij na kojemu su bili zamjenik načelnika policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja.

Glavni ravnatelj policije Milina je pritom odmah istaknuo kako je, na njegov prijedlog, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović imenovao Antu Zovka za načelnika ove policijske uprave te mu je na tome čestitao. Glavni se ravnatelj policije ujedno i zahvalio dosadašnjem načelniku na suradnji u vrijeme njegovog mandata dok je ostalim članovima kolegija tom prilikom poručio: „Na vama je da i dalje punom energijom nastavite obavljati policijski posao i ostvarivati rezultate kojima se ponosimo na razini cijele Republike Hrvatske. Rezultati koje ste postigli u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj značajan je doprinos cjelokupnoj sigurnosti i to u svim segmentima“.

Novoimenovani načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ante Zovak je zahvalio glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova na ukazanom povjerenju, kao i svom prethodniku.

Načelnik Zovak istaknuo je kako su rezultati policijske uprave vukovarsko-srijemske dobri, a zahvaljujući upravo predanom radu za što je potrebno puno energije i znanja.„I dalje ćemo svoju službu obavljati što je bolje moguće i nadam se da ćemo stanje sigurnosti podići na još višu razinu“, zaključio je načelnik Zovak.

U svom rukovođenju Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom, načelnik Zovak je naglasio kako će nastojati zajamčiti sigurnost i zadobiti povjerenje građana te je, kao važan korak ka tome, istaknuo važnost prevencije, dok će posebnu pozornost posvetiti brizi prema mladima.

Načelnik Ante Zovak rođen 1964. u Vrbanji, oženjen i otac troje djece. Inženjer je elektrotehnike i diplomirani kriminalist, a u policiji je od 1991. godine. Neposredno prije preuzimanja nove dužnosti bio je voditelj Službe za javni red i sigurnost ove policijske uprave, a tokom svoje policijske karijere je rukovodio Policijskom upravom brodsko-posavskom od 2012. do 2017. godine te uspješno radio na gotovo svim segmentima policije.

Tijekom obavljanja službe uvijek je rado pomagao svim svojim suradnicima, a uvijek je inzistirao na profesionalizmu, odgovornosti, etičnosti u obavljanju policijskog posla.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno