28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Sutra na budicama prvi proljetni broj Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vinkovačka dokolica stala je i ovog puta na 32 stranice ispunjene osobama i događajima koji su obilježili proteklih tjedan dana, a ne nedostaje ni onih u najavi obojenoj proljetnim preduskrsnim ozračjem koje je zavladalo gradom na Bosutu.

Tim povodom saznajemo kako je nastala prva i najveća do sada

VINKOVAČKA DVOMETARSKA PISANICA

Autorsko-obiteljski dvojac Ivan Lončar-Žan i sin mu Marko potpisuju mega instalaciju koja će dominirati gradskim parkom. Šarena, uskrsna, baš kakva i treba biti, ali s motivima koji upućuju na vjerničku i domoljubnu tradiciju Slavonca, Šokca, Vinkovčanina, građanina svijeta.

Donosimo cjelovit program Proljeća u Vinkovcima.

ZAVRŠENA PODJELA USKRSNICA

Gotovo 200 000 eura za oko 3500 sugrađana. Umirovljenici i korisnici osobne invalidnine zadovoljni su jer će im taman biti za blagdanski stol. Gradonačelnik Ivan Bosančić sljedeći susret, istim povodom, najavio uoči Božića.

DAN ŠKOLE

Velika proslava 70. godišnjice OŠ Ivana Gorana Kovačića uz svečanost u kazalištu, Školski sajam i predstavljanje nove školske blagovaone.

U rubrici iz povijesti Vinkovačkog lista vraćamo se u prošlost, ondje gdje je sve počelo.

RASPORED VELIKIH USKRSNIH ISPOVJEDI

Uz poruku 5. korizmene nedjelje vlč. Marija Brkića, donosimo raspored velikih ispovjedi koje su uoči Uskrsa na rasporedu vinkovačkih župa sljedeći tjedan.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ ANTUNA BABIĆA

Vinkovčani se opraštaju od uglednog likovnog umjetnika Antuna Babića, kipara i grafičara koji je preminuo u srijedu, u 93. godini. Posljednji ispraćaj je na gradskom groblju sutra točno u podne.

40 GODINA BOSUTSKIH BEĆARA

Kako je i gdje sve počelo, tko im je dao ime koje četiri desetljeća pronose pjesmom diljem svijeta i koja je njihova pjesma broj jedan po izboru mladenaca za prvi ples, donosimo u priči o jednom od najdugovječnijih tamburaških pop bendova na ovim prostorima u povodu 40. obljetnice.

ČIJALO KUD-a GOLUBICA VJERNA PROMOCIJA TRADICIJSKOG OBIČAJA NASRID VINKOVACA

Bili smo na prikazu običaja iz ne tako davne prošlosti. Čijanje perja pripremalo se, između ostalog, i za miraz posteljine djevojci. Nek se zna iz kakve kuće dolazi. Čuvat ćemo stare običaje, poručuju naše Golubice, kazivačice uz podsjetnik da se nekada sobe nisu grijale, al’ pod perjem nije bilo hladno.

Ajte cure, da čijemo perje, pravit ćemo veliko veselje!

POČETAK MOTO SEZONE

Bajkeri na prometnicama sve su češći dolaskom toplijih dana, a za Vinkovački list, iz Moto-kluba Vinkovci najavljuju početak sezone, defile kroz cijelu županiju i apeliraju Čuvajte nas, pazite na nas!

SUTRA SVI NA STADION 

Kao i u prošlom kolu, NK Croatia Zmijavci sutra će s početkom u 15:30 ponovno gostovati na vinkovačkom travnjaku. Momčad Tomislava Radotića ima priliku za popravak od prije tjedan dana. Ovom utakmicom ujedno započinje i posljednji dio natjecanja, a do kraja drugoligaškog prvenstva bit će odigrano 11 utakmica.

POČINJE LJETNO RAČUNANJE VREMENA

U noći sa subote na nedjelju, ne zaboravite pomaknuti kazaljke sata s 02.00 na 03.00!

Do idućeg petka čitamo se 24/7 na novosti.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno