17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Ape Revolution Bell: Dubrovački rockeri objavili najavni singl albuma prvijenca

Više od autora

- vl promo-

Rock bend Ape Revolution Bell predstavlja novi singl zajedno s prvim službenim videospotom – “Smile”. Upravo je ovo pjesma koja je oduševila američkog rock producenta Bobbyja Crofta te im otvorila vrata njegovog glazbenog studija na Floridi i označila posebno poglavlje iskusnih glazbenika dubrovačke scene.

Za Ape Revolution Bell ovo je već druga po redu pjesma u posljednjih mjesec dana kojom predstavljaju svoj autorski rad i najavljuju album prvijenac. Nakon “The Ape”, stiže nam moćna rock himna “Smile”, u kojoj im se kao gošća pridružuje američka pjevačica Kim Lovering.

“Pjesma “Smile” sastoji se od svega nekoliko stihova i predstavlja izjavu oslobođenja u potrazi za srećom” otkrivaju članovi benda te ističu kako upravo zbog toga što im je ova pjesma donijela nezaboravno iskustvo snimanja albuma u vrhunskom studijskom okruženju u SAD-u odabrana je i kao prvi najavni singl debitantskog izdanja koje će objaviti na jesen. Prateći videospot za “Smile” snimljen je u okruženju stare tvornice u Dubrovniku, a za njegovo kreiranje zaslužni su Maro Kocković, Srđan Kokanović i Dominik Miljak.

Svoju glazbenu priču Ape Revolution Bell započeli su 2019. godine, nakon godina druženja kroz svirku kao iskusni glazbenici na dubrovačkoj sceni. Današnju postavu čine Srđan Petric (vokal), Ivan Jakić (gitara), Roberto Di Liddo (bas) i Ivica Glunčić (bubnjevi).

U trenucima kreiranja potpuno novih pjesama, njihove snimke pronalaze svoj put do cijenjenog američkog glazbenika i producenta Bobbyja Crofta (The Derek Trucks Band, Gregg Allman), koji ih tijekom 2021. godine poziva u svoj studio Casa Croftorius na Floridi, kako bi zajedničkim snagama snimili njihov debitantski album.

Ape Revolution Bell tom su se pozivu odazvali i u okruženju predivnog floridskog imanja ovog cijenjenog imena američke rock scene snimili album prvijenac “Bell”, s kojeg do sada predstavljaju dvije snažne rock pjesme – energičnu “The Ape” te himničnu “Smile”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno