1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Besplatan pregled vozila iskoristilo 198 vozača u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Tehničku ispravnost svog vozila u prošlom je tjednu besplatno prekontroliralo ukupno 198 vozača.

Naime, toliko je vozila pregledano u vinkovačkoj Stanici za tehnički pregled u sklopu tradicionalno uspješne akcije Dani tehničke ispravnosti vozila koju zajednički, jednom godišnje, uspješno provode MUP, Centar za vozila i HAK.

„Od ukupno pregledanih 198 vozila, 125 je bilo ispravno, a 73 tehnički su neispravna”, izvijestio je voditelj Stanice za tehnički pregled vozila Vinkovci Ivica Hodak.

Kategorizacija neispravnosti detektira manje, veće i opasne nedostatke, pojasnio je.

Kontrolira se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.Pregledom je najviše manjkavosti uočeno na uređajima za kočenje i svjetlosnoj signalizaciji, potom na uređaju za upravljanje i motoru, a najmanje na samonosivoj karoseriji primjerice korodiranost šasije ili vrata.

Ovakvi pregledi svrsishodni su vozačima koji u tome tjednu ne podliježu obveznom tehničkom pregledu.

Naime, oni su besplatni, informativni i bez sankcija, a kako naglašava voditelj, i anonimni što uistinu ima za cilj otkriti eventualne nedostatke kako bi odgovorni vozači potom posjetili svoga mehaničara, otklonili kvar i sigurno sudjelovali u prometu.

„Prvih sto vozača nagradili smo tekućinom za pranje vjetrobranskog stakla, a pozivamo i sve ostale vlasnike ako imaju bilo kakvu sumnju u tehničku ispravnost svoga vozila da i tijekom godine dođu kod nas besplatno i anonimno pregledati svoje vozilo. Rado ćemo to učiniti svaki puta kada nije gužva u Stanici. Pozdravljamo ideju akcije koja vozačima daje odgovore odnosno otklanja sumnje. Primjerice, imali smo čovjeka iz Tovarnika koji je iskoristio priliku na pola godine do redovitog tehničkog pregleda odnosno isteka registracije što je potvrda dobre percepcije u javnosti Dana tehničke ispravnosti vozila”, ocjenjuje Hodak.

Iz godine u godinu broj besplatno, anonimno i bez sankcija pregledanih vozila kreće se oko 200 do 250, a na proljeće istu akciju usmjeravaju ka mopedima i motociklima koji s toplijim danima izlaze na cestu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno