21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Beti novim singlom predstavljaju dugoočekivani EP “Već smo bili tu”

Više od autora

- vl promo-

Nakon velikih radijskih hitova “Slobodna” i “ViIli” i “Bez ljubavi” bend Beti (Natali Dizdar i članovi grupe Mayales, Vlado Mirčeta, Luka Geček) predstavlja još jedan sjajni singl “Prolazi sve” i dugoočekivani EP “Već smo bili tu” na kojem se nalazi pet glazbenih poslastica.

Pjesma čiji zvuk se oslanja na zvuk rock glazbe 60-ih godina se stilski savršeno uklopila u ostatak EP-a:

“I Luka i ja smo proveli svoje srednjoškolske dane preslušavajući riffove poput ovoih, Hendrixa, Cream, pa je bilo pitanje trenutka kada će na red doći nešto ovako. Snimili smo osnovnu ideju, a onda su nas Denisova ljubavna anksiozno-besciljna priča i Natalina interpretacija odgurali od 60’s rocka i smjestili je stilski uz ostatak EP-a.”, otkrio je gitarist benda Vlado Mirčeta.

Pjesmu vizualno upotpunjuje video spot na kojem se nastavila uspješna suradnja s bratom Natali Dizdar, Filipom koji je uživao radeći na ovom projektu:


BETI: Već smo bili tu © Aqaurius, 2022

“Prvotna ideja je bila da napravim lyric video al me pjesma jako vukla u nekom drugom smjeru. Ideja da smontiram postojeći film kao spot mi se već neko vrijeme vrti u glavi samo se nikad dosad nije pogodila pjesma, a ni film. “Prolazi sve” sam od početka mogao zamisliti kao pozadinu neke filmske scene. Tako sam si jednu večer pustio pjesmu u krug i puštao razne stare filmove u javnoj domeni i gledao što bi moglo odgovarati.

Naišao sam na hororac iz 1962. godine pod imenom “The Brain That Wouldnt Die” i nešto je kliknulo. Počeo sam kombinirati scene, stvorio se neki novi narativ i kraj. U originalu izleti čudovište iz podruma koje ih ubije no ovdje je potpuno druga priča. Sve skupa mi je bilo neizmjerno zabavno tako da sam si dao truda i animirao određene kadrove i usta djevojke iz filma. Ukratko, spot nije normalan al je zabavan.”

Beti bend kreće dalje punom parom, a njihove želje za budućnost otkrio je Luka Geček: “Slušajte ga da dobijem slatke, slatke parice.”

Popis pjesama: 1. Bolji dani | 2. Vili | 3. Bez ljubavi | 4. Prolazi sve | 5. Slobodna

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno